Výběr projektu a změna dispozice

Autor: KackaTom (2 příspěvky)
30. 1. 2021
0 komentářů
Výběr projektu a změna dispozice
Příspěvek stavebníka
Měli jsme/máme "spoustu času", letos jsme věděli, že stavět nebudeme, narodil se nám syn a chtěli jsme se mu první rok věnovat na 200 % (100 já a 100 žena) :) Tak dobře, nebudeme si lhát, já 50 - jsem dost v práci :-) a ona na 110. 

Hledání v typových projektech

Hledali jsme v typovkách, ale kvůli příjezdu z jihozápadu bylo těžké najít něco, co by bylo vyhovující alespoň na 80%, a tak jsme hledali dál. Nakonec se nám jeden líbil, ale opět na něm bylo potřeba dost zapracovat, půdorys ale zůstal :). Jinam schodiště, což zásadně ovlivnilo zbytek projektu, přidat francouzská okna do patra, rozšířit obývák a spodní ložnici, odebrat spodní šatnu. Vstup přemístit, kde bylo původně schodiště, přidat okno nad schody atd. Dnes jdu na schůzku s projektantem, snad si objasníme pár věcí a dohodneme se na finální verzi.

Finální úpravy a první náčrt

Na schůzce jsme dohodli veškeré detaily na zapracování do typového projektu, následně uběhlo pár týdnů a obdrželi jsme první náčrt, jak by náš budoucí domeček mohl vypadat. Ještě jsme udělali pár změn, jako například použití roletových překladů u všech oken, původně jsme je chtěli jen nad dva portály na jižní stranu 3 m*2,5 m a 2,5 m*2,5 m. Nakonec jsme je dali do všech oken. Také jsme zrušili jedno okno v kuchyni a přemístili původní mezi obývák a kuchyň k jídelnímu oknu, tak aby při jídle každý mohl koukat na zahradu. Ještě žena chtěla přidat pár detailů do koupelny jako výklenek ve walk-in sprcháči a volně stojící vanu, dvě umyvadla do horní koupelny a střešní okno pro vanu, tak aby člověk mohl koukat na nebe, když se koupe. Nechali jsme si zanést do projektu i terasu z prken před obývákový portál, ženě se líbí zvýšená terasa nad okolním terénem alespoň o 40-60 cm. Změnili jsme vstup do technické místnosti.

Finální projekt

Po pár týdnech jsme obdrželi finální úpravy a po několika telefonátech a doplňování dalších myšlenek poslední a konečnou verzi. Po odsouhlasení jsme do 14 dnů obdrželi obří tašku s několika pare projektů. Domluvili jsme se, že stavební povolení si zařídíme sami, abychom zažili ta "muka", co všichni popisují při návštěvě úřadů. Stále nikam nespěcháme, už na začátku jsme tomuto "našemu projektu" odhadli tzv. pětiletku. Kdybychom tušili, že přijde Covid-19 a tím i omezení na úřadech, asi bychom sebou lehce hodili.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Projekt
91 380 Kč
Celkem91 380 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
KackaTom (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama