Podělte se o zkušenosti a získejte finanční příspěvek na svou stavbu

Pustit se do stavby svépomocí je rozhodnutí plné dřiny a odříkání. Pokud se tak rozhodnete, hledáte nepřetržitě informace a inspiraci. Ideálně od těch, kteří již toto rozhodnutí učinili před vámi

Právě popis zvoleného postupu i použitých materiálů doplněný o fotografie nebo video může ostatním stavebníkům nejvíce pomoci v tom, aby se vyvarovali případných chyb a svůj projekt zdárně dokončili.

Vše začíná již na stavbě. Každý krok podrobně fotit, zapisovat si nebo pamatovat, co jsem použil za materiál, jak jsem postupoval, jak dlouho mi to přibližně trvalo nebo kolik to celé stálo.

Je to spousta práce, která by měla být završena sepsáním a zveřejněním srozumitelného postupu, díky kterému mohu pomoci ostatním svépomocným stavebníkům.

Zasloužíte si odměnu

Web Svépomocí.cz je rozdělen do 53 stavebních etap, které najdete v menu Stavba domu. Tyto etapy jsou rozděleny do 6 fází od Přípravy po Zařízení a dokončení interiéru.

V ideálním případě by měl stavebník ke každé etapě napsat příspěvek a vytvořit tak podrobný postup celé stavby svého domu.

Přes úvodní nadšení se to ovšem rozhodně nepovede každému. Stavba domu bude vyžadovat stále více pozornosti, energie i financí a postupem času vše zmíněné ubývá.

Proto přicházíme s finanční odměnou za vaši práci a pomoc ostatním.

Za vaše příspěvky vyplatíme odměnu 27.000 Kč

Za každý příspěvek od nás získáte odměnu 500 Kč. Odměnu Vám pošleme na účet po dokončení příspěvků v jednotlivých stavebních etapách.

  1. Příprava - 4.500 Kč (+ 500 Kč za vyplnění profilu stavebníka)

  2. Základy a deska - 2.500 Kč

  3. Hrubá stavba - 5.000 Kč

  4. Vnitřní rozvody a přípojky - 4.000 Kč

  5. Dokončovací práce - 5.500 Kč

  6. Zařízení a dokončení interiéru - 5.000 Kč

Není to možná mnoho, ale při stále rostoucích cenách se jistě budou peníze navíc hodit.

Nedá to tolik práce

S postupným rozšiřováním sociálních sítí již několik let sledujeme trend snižující se kvality článků. Chápeme to. Vyfotit čerstvě vybetonované základy domu na Facebook a Instáč s popiskem "Máme vybetonováno" je prostě daleko snadnější, než popsat postup realizace na Svépomocí.cz

Přitom to ve skutečnosti nedá tolik práce, jak se zdá. Stačí si sednout ke klávesnici, zavzpomínat, jak jste postupovali, popsat přibližně jednu stranu A4 a po doplnění fotek můžete mít skvělý článek, který bude pro ostatní stavebníky velkou pomocí a inspirací. 

Navíc máme pro každou stavební etapu připravenou osnovu s body "co by bylo dobré zmínit".

Mrkněte "jak na to" - Rozhodnutí stavět

První stavební etapou je Rozhodnutí stavět. Pro příspěvek na toto téma, je připravena následující osnova:

  1. Napište něco o sobě

  2. Kde jste vyrůstali (v domě, na venkově nebo v bytě, ve městě…)

  3. Proč jste se rozhodli stavět dům

  4. Máte nějaké stavební zkušenosti

  5. Jak budete stavbu realizovat (vše budete dělat sami, něco sami něco řemeslníci, vše řemeslníci a vy budete stavbu koordinovat)

  6. Kolik Vás na stavbu bude

  7. Do jakých etap se plánujete pustit sami

  8. Jak dlouho by měla Vaše stavba trvat

  9. Kdy se plánujete nastěhovat (až bude vše hotovo včetně chodníků, jakmile poteče voda a bude fungovat elektřina,...)

  10. Na co se nejvíce těšíte a naopak netěšíte

Výsledek stojí za to

První příspěvek - Rozhodnutí stavět

Druhý příspěvek - Pozemek

Pokud to se sdílením zkušeností myslíte vážně a chcete pomoci ostatním stavebníkům poučit se z Vašich případných chyb a inspirovat se postupy, které jste zvolili, napište mi na email pavel@svepomoci.cz a domluvíme se na dalším postupu.