Tento příspěvek není publikován. Pro úpravu a publikování přejděte do editoru .

Rozhodnutí stavět

Autor: Karolína (172 příspěvků)
7. 7. 2021
0 komentářů
Rozhodnutí stavět
Příspěvek stavebníka

Zdravíme vás stavebníci,

jmenuji se Markéta a s manželem Jirkou si začínáme plnit sen. Úkoly jsme si jasně rozdělili hned na začátku. Manžel vládne na stavbě a můj úkol je sepisovat naši cestu od A do Z. Rádi bychom se s vámi o ni podělili, přeci jen web Svépomocí sledujeme a čerpáme z něj rady a tipy. Za každý inspirující příspěvek vám moc děkujeme 🙏🏻.

S manželem momentálně bydlíme ve velkém městě v bytě. Já pocházím z vesnice, vždy jsem bydlela v domku s velkou zahradou plnou zvířat. Manžel naopak bydlel v menším městě v bytu. Oba ale od začátku víme, že bychom si přáli žít na vesnici v domečku. Chtěli bychom mít velkou zahradu a přírodu na dosah ruky.

Rozhodnutí stavět

Proč jsme se rozhodli stavět?

Jak už jsem psala. Mít baráček je náš sen a momentálně si myslíme, že je nejvyšší čas se do toho pustit. Léta utíkají a roky přibývají, však každý to moc dobře zná 😊. Dále nás také tlačí pořád stoupající ceny materiálu, nemovitostí a tak si myslíme, že čím dříve začneme, tím to pro nás bude určitě lepší. 

Ačkoliv žádné zkušenosti se stavbou domu nemáme a řadíme se do pozice nováčka, rádi bychom si stavbu realizovali sami. Je nám ale jasné, že vše sami určitě nezvládneme, takže už teď víme, že v některých etapách nám pomohou řemeslníci (elektrikář, instalatér atd.).

Velkou oporu máme také v rodině. Všichni jsou připraveni nám na stavbě pomáhat. Základní sestavu budeme tvořit společně s manželem, posléze to budou lidé z rodiny, kamarádi a řemeslníci. V rodině máme bagristu, kterého určitě hodně využijeme. A vždy pro všechny budeme mít připravené a vychlazené pivko 🍻.

Reklama

Naše představa

Naše cesta začala plánováním, rozpočtem, výběrem pozemku a sháněním dobrého projektanta. Prostě vším, co jsme sami zvládli. Dále bychom si chtěli udělat základy a základovou desku. Postupem času uvidíme, jak nám to půjde od ruky a co všechno budeme schopni dělat sami a kde budeme potřebovat odbornou ruku. 

Rádi bychom, kdyby se nám povedlo domek postavit do 2 let. Jsme sami zvědaví, zda se nám to povede. Stěhování plánujeme, až budeme mít hotovou základní vybavenost jako je kuchyň, koupelna, WC (elektrika, voda, topení).

Moc se na tuto cestu těšíme. Jsme se vědomi toho, že to bude náročné a někdy i vyčerpávající, ale odměnou nám bude námi postavený domek. Místo, kde budeme společně žít.

Rozhodnutí stavět
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Karolína (172 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama