Tento příspěvek není publikován. Pro úpravu a publikování přejděte do editoru .

Pozemek

Autor: Karolína (172 příspěvků)
7. 7. 2021
0 komentářů
Pozemek
Příspěvek stavebníka

Jak jsme se dostali k pozemku

V předchozím příspěvku jsem psala, kdo jsme a jaká je naše představa o stavbě. Dnes bych vám ráda napsala něco málo o pozemku, místu, které jsme se vybrali pro naše budoucí bydlení.

Máme veliké štěstí, protože nám pozemek darují rodiče. Jsme jim za to nesmírně vděčný. Ceny pozemků jsou někdy opravdu vysoké a kdybychom k tomu přičetli cenu za dům, asi bychom se nedoplatili.

Jaké jsme měli preference?

Vždy jsme si přáli bydlet na vesnici, v místě, kde je příroda a klid. Ideálně někde, kde budeme mít blízko do hor. Velkým kritériem bylo ale to, abychom nemuseli jezdit za prací půl dne. To se nám splnilo, cesta autem do práce trvá přibližně 30 minut a kdybychom potřebovali, každou hodinu jezdí do města vlak.

Už nějakou tu dobu jsme na pozemky koukali. Jak jsem psala,  preferovali jsme dobrou vzdálenost od místa, kde máme práci. Také jsme koukali na to, kde se pozemek nachází a zkoumali jsme okolí a vybavenost obce. Asi největší roli hrála cena pozemku.

Když jsme ale dostali možnost jeden pozemek dostat darem, neváhali jsme.

Pár informací o pozemku

Pozemek se nachází na krásném místě s výhledem na Jizerské hory. V létě můžeme vyjít hned z domu na túru do hor či na kolo a v zimě na běžky. Velikost pozemku je 1 600 m2 a je mírně skloněný na severní stranu. Sousedy zatím žádné nemáme, ale časem se to určitě změní. Obec plánuje danou louku rozparcelovat a postavit na ní domky.

S pozemkem bude ještě hodně práce. Je potřeba ho rozparcelovat, zařídit příjezdovou cestu a inženýrské sítě. S tímto nám pomůže známý, který pracuje ve firmě, která se na tuto práci zaměřuje. Momentálně se nacházíme v tomto bodě, který intenzivně řešíme. 

Reklama

Než jsme si pozemek odsouhlasili

Než jsme si ale řekli, že zde budeme stavět, zjistili jsem si základní informace. Zda přes pozemek nevedou žádné sítě nebo jestli není podmáčený. Také jsme si zjistili jeho zastavitelnou plochu. Jediné, na co jsme museli přistoupit, je to, že budeme stavět v lázeňském pásmu. To znamená, že si nebudeme moci vymýšlet v projektu. O tom ale zase v dalším příspěvku :).

Rada na závěr

Pokud jste v bodě, kdy vybíráte pozemek, máme pro vás jeden tip, který se nám osobně osvědčil 👇🏻:

Pokud vybíráte pozemek, zkuste si jeden den vyhradit na to, abyste ho strávili tam, kde chcete stavět dům. Vezměte si deku, občerstvení a vyražte. Za jeden den zjistíte, zda je místo moc hlučné, seznámíte se se sousedy a poznáte, jak na vás dané místo působí.

Reklama
Pozemek

Galerie

PozemekPozemek
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Karolína (172 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama