Projekt

Autor: Janina a Vašek (30 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
2. 12. 2009
1 komentář
Projekt
Příspěvek stavebníka
Naše představy o bydlení jsme spolu probírali již delší dobu, proto jsme ještě před koupí pozemku měli poměrně jasnou představu o tom, jak bude dům dispozičně řešen a podle toho jsme i hledali vhodný pozemek, který by vyhovoval našim požadavkům (např. hlavní vstup do domu ze severu, příjezd k pozemku z východu nebo západu, na jihu měla být původně intimnější zóna, ve které na terasu navazuje zahrada, a proto zde neměla být komunikace, ale to se nakonec nepovedlo  Otázkou však zůstává jestli jsou pro soukromí lepší zvědaví sousedi nebo místní komunikace?)

Nejprve jsme sháněli typový projekt, ale vzhledem k tomu, že chceme mít topení na tuhá paliva, což vyžaduje prostornější kotelnu se skladem paliva, neuspěli jsme. Jelikož jsem ale kdysi chtěla být architektkou, tak jsem se do vymýšlení pustila sama. Původní projekt podle kterého jsem jela, byste dnes asi stěží poznali Jedná se o přízemní nepodsklepený dům o rozměrech 10,2 x 13,8 metrů ( po odmítnutí původní verze s vazníkovým krovem máme možnost pozdějšího vybudování dvou pokojů v podkroví). V domě se nachází kuchyně, obývák, dva dětské pokoje, ložnice, kotelna, koupelna, WC a chodba a předsíň. Stropy jsou trámové a kromě obývacího pokoje ponesou SDK podhledy. Dům je navržen bez jakýchkoli výstupků či arkýřů a i střecha bude klasická sedlová, avšak s poněkud menším sklonem 25°. Na severu bude přesahem střechy vytvořeno suché stání pro auto. Na jihu se francouzskými dveřmi z obývacího pokoje dostaneme na menší terasu, z které bude přístup do zahrady.

Hůře se zpočátku jevila naše snaha nalézt projektanta, který by za rozumný peníz a bez jakýchkoli razantních úprav převedl naše představy do podoby plánů. To se nakonec povedlo, když jsme sehnali známého, který sice není profíkem ve svém oboru, ale umí si to zařídit ;-)

Náklady

Název položkyCena
projekt
3 500 Kč
Celkem3 500 Kč
Reklama

Galerie

ProjektProjektProjektProjekt
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Janina a Vašek
Janina a Vašek (30 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama