Jaké jsou naše představy a proč právě dřevostavba

Autor: David Zirhut (3 příspěvky)
Kategorie: Příprava
21. 10. 2018
1 komentář
Příspěvek stavebníka
Zvažovali jsme při plánování stavby mnohá pro a proti různých možností a přibližně jsme se chtěli držet přibližně těchto zásad: Přiměřeně ekologická stavba Aby to šlo rychle Rád mám věci po kontrolou a rád si dělám věci sám Nebaví mne zedničina Manželce se líbí třeba slaměné domy, ale to už je poněkud exotické - a dřevostavba je taková přiměřená varianta Cena (i když se ukazuje, že ve výsledku to levnější než zděný dům nebude)

Kromě toho máme navrženo maximum věcí tak, abychom pokud možno nebyli příliš závislí na technologiích, elektřině apod. A právě v té souvislosti jsem zjistil, že de facto neexistuje žádný blog, který by popisoval průběh takové stavby, rozhodl jsem se, že stavební "deník" budu psát sám a také jej zveřejním. Základní principy tedy jsou následující:

  • Voda ze studny (a časem vodovod z obecního vodovodu)
  • Kanalizace napojená na obecní (jiná možnost ani není)
  • Dispozice domku obyčená (přízemí + podkroví se sedlovou střechou)
  • Vytápění kachlovými kamny prakticky uprostřed domu, takže by měly být vytopeny téměř všechny místnosti.
  • Maximální jednoduchost tak, aby bylo možno co nejvíce věcí dělat svépomocí a přitom pokud možno nedělat chyby. Tzn. neplánujeme žádná velká okna, střešní okna, podlahové topení (možná až na výjimku v koupelně).
  • Z věcí, které možná budou působit neobvykle jsou to na prvním místě hliněné omítky a když zbydou peníze tak marocký štuk v koupelně

Galerie

Jaké jsou naše představy a proč právě dřevostavbaJaké jsou naše představy a proč právě dřevostavbaJaké jsou naše představy a proč právě dřevostavba
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David Zirhut (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama