Izolace proti vlhkosti a radonu

Autor: Lu+Ma (22 příspěvků)
31. 1. 2023
0 komentářů
Izolace proti vlhkosti a radonu
Příspěvek stavebníka

Deska zrála 3 měsíce a v březnu, když se udělalo hezky a teplo, jsem se vrhnul na izolaci pod nosné zdi. Nakoupil jsem penetraci a sehnal přes bazar asfaltové pasy hydroizolace Glasek 40 special mineral. Narazil jsem na člověka, kterému zbylo ze stavby pár rolí, což se mi hodilo. Glastek 40 special mineral je vhodný proti radonu, který máme na pozemku v nízkých hodnotách a dle výkresové dokumentace jsem ho měl použít.

Izolace proti vlhkosti a radonu

Začal jsem tím, že jsem dokonale vyčistil koštětem desku a natřel místa, kde budu lepit pásy hydroizolace penetrací. Stačí vzít větší váleček na bílení nasadit na násadu, penetraci pořádně promíchat a natřít beton. Snadná práce na víkend. Když byla penetrace hotová, tak jsem nanosil pasy hydroizolace a připravil plynovou bombu s hořákem.

Postupoval jsem tak, že jsem pás rozmotal a umístil na místo, jsou to 7,5m dlouhé role, a z každé strany smotal zpět doprostřed, dělal jsem to proto, abych docílil přesného položení. Pasy jsem řezal na délku starým nožem přímo na betonu. Přesah pasů je min. 10cm. Hořákem jsem nahřál pás a nohou posouval před sebou. Přesahy jsem nahřál a starou špachtlí spoj přejel abych měl jistotu spojení.

Hydroizolaci jsem natáhl i přes EPS, na těch 10cm následovně vytvořím zpětný spoj.

Vývody kanalizace jsem v pasech vystřihl a koupil tekutou lepenku, kterou jsem vývody opatřil a následovně ještě nařezal krátké pasy hydroizolace a "oblepil" kanalizaci.

Reklama
Izolace proti vlhkosti a radonu

Jak jsem již psal, hydroizolaci jsem dal pouze pod nosné zdi, pod 50tky cihly jsem lepil celé pasy 1m široké a pod 30tky zdi jsem pás rozřízl na 50cm široké pasy, musel jsem si přesně vyměřit kde zdi budou. Místa, kudy jsem tahal palety, jsem nechal volné, po prvním kamionu cihel jsem místa zadělal a mohli jsem se vrhnout na zákládání první řady cihel.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Tuketá lepenka
1 000 Kč
Glastek 40 mineral special
14 000 Kč
Penetrace
1 100 Kč
Celkem16 100 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lu+Ma
Lu+Ma (22 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama