Zázemí - plechová garáž a kadibudka

Autor: DveHrdlicky (4 příspěvky)
Kategorie: Garážová vrata
9. 7. 2022
0 komentářů
Zázemí - plechová garáž a kadibudka
Příspěvek stavebníka

Plechová garáž

Abychom měli kam dát materiál, a kde mít uložené zázemí pro stavbu, neboť zde budeme trávit opravdu hodně času, objednali jsme si z Polska plechovou garáž 3x5 metrů. Díky akci prodejce jsme si pak mohli za cenu obyčejné stříbrné garáže zvolit vínovou či hnědou barvu, která alespoň nebude sousedům na slunci házet do oken prasátka.

Pro garáž je nutné připravit rovný povrch s dlaždicemi, na které se garáž postaví, pro vyrovnání jsme využili hadicovou vodováhu, díky které jsme zjistili, že ačkoliv se nám pozemek zdál téměř rovný, tak na 3 metrové šíři garáže je výškový rozdíl cca 13 centimetrů. Tento rozdíl jsme tedy museli odrýt a zapustit dlaždice.

Garáž nám přivezli dva polští dělníci kamionem a během půl hodiny měli postaveno. Připlatili jsme si ještě kotvení do země pomocí ocelových kotev (jeklů). Ty dělníci zatloukli do země a spojili s garáží. Tento krok se nám vyplatil hned následující víkend, kdy přišla první z řady velkých únorových vichřic. Garáž vydržela bez úhony.

Uvnitř garáže jsme udělali po obvodu podlážku z palet, které jsme měli k dispozici, aby materiál a věci neležely na zemi. Na bazaru jsme našli starou kuchyňskou linku za odvoz, kterou jsme dali do garáže, aby bylo kam uskladnit drobnější věci, nářadí a také aby bylo kde uvařit/ohřát jídlo, umýt nádobí a podobně..

Reklama

Kadibudka

Chvíli před Vánocemi jsme se vrhli na stavbu toho nejdůležitějšího zázemí každé stavby - na kadibudku. Již dříve na podzim jsme měli k dispozici poškozené palety k rozebrání, z nichž jsme získali slušné množství prken, ty jsme nakonec využili pro opláštění kadibudky. Celá konstrukce byla provedena z trámků 8x8 cm, poctivě sešroubována vruty do dřeva spolu s kovovými Lky. Na prostor okolo prkénka jsme pak použili zbytek z OSB desky s vyřízlým otvorem. Stavba nám ve dvou lidech trvala asi 4 dny- ale nutno podotknout, že byl prosinec, dny krátké a navíc velmi mrazivé, nedalo se tedy pracovat venku dlouho. .

Zázemí - plechová garáž a kadibudka
Reklama

Náklady

Název položkyCena
Plechová garáž 3x5
17 000 Kč
Materiál na kadibudku
3 745 Kč
Celkem20 745 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
DveHrdlicky (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama