NAŠLI JSME POZEMEK. PODÍVEJTE SE, JAK VYPADÁ A PROČ JSME HO VYBRALI.

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
11. 9. 2014
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Pro stavbu pasivního domu Svépomocí jsme vybrali pozemek v obci Rostoklaty. Rostoklaty jsou v lokalitě Praha východ u města Úvaly. Výhodou je vlakové spojení přímo do centra města, díky kterému se od domu až do města dostanete za pouhých 34 minut a to klimatizovaným vlakem City Elefant, který můžete využít každých 30 minut.

Vlak byl jedním z kritérií, na základě kterého jsme pozemek vybírali.

Další roli hrála orientace pozemku vůči světovým stranám, rovinatost pozemku, místní regulativa s ohledem na studii domu, který jsme měli v plánu realizovat a pochopitelně i cena :-)

Oblast pozemků v Rostoklatech obsahuje celkem 14 parcel s rozlohou v průměru kolem 900m2.

Reklama
NAŠLI JSME POZEMEK. PODÍVEJTE SE, JAK VYPADÁ A PROČ JSME HO VYBRALI.

Dle projektové dokumentace je z pohledu inženýrských sítí na pozemcích k dispozici:

  • Elektřina
  • Obecní vodovod
  • Splašková kanalizace
  • Asfaltová příjezdová komunikace s chodníkem a pouličním osvětlením
Reklama

V současné době (září 2014) je z IS na pozemcích dokončena a zkolaudována pouze elektřina a ostatní sítě čekají na realizaci. Majiteli chybí ke kompletnímu vyjádření všech zainteresovaných úřadů už naštěstí jen jediné razítko, které by měl získat koncem září 2014.

Po obdržení stavebního povolení tak nebude nic bránit dokončení vodovodu, kanalizace a poté i finální příjezdové komunikace.

Pozemek jsme tedy kupovali prozatím bez kompletního zasíťování. Někdo by z takové koupě mohl mít strach, ale osobně si myslím, že to není nutné za předpokladu, že si dokončení inženýrských sítí ohlídáte s majitelem smluvně i finančně.

Reklama

Jak jsme se smlouvami postupovali mi, a co jsme do smlouvy nechali právníky zapracovat, si ukážeme příště. Podívejte se nyní, jak vypadá prostředí pozemků v Rostoklatech.

Pokud se Vám budou pozemky líbit a také plánujete bydlení za Prahou s kvalitní dostupností do centra města, podívejte se na přehled všech dostupných pozemků na stránce www.PozemkyRostoklaty.cz 

TIP: V předchozím článku jsme řešili postup hledání pozemku. V příštím videu se podíváme na detaily kupních smluv a řekneme si na co si dát pozor při koupi pozemku, který je bez sítí nebo jsou inženýrské sítě v realizaci.  

OTÁZKA

Koupili byste si pozemek bez IS, které se mají teprve realizovat, nebo byste počkali, až budou IS dokončeny a to i za předpokladu plánovaného navýšení kupní ceny? Piště do komentářů.

Přílohy

Územní rozhodnutí
Rozmístění pozemků v lokalitě ROSTOKLATY
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama