Zajištění vybudování elektropřípojky

Autor: Tonda a Pavla (7 příspěvků)
14. 3. 2010
0 komentářů
Zajištění vybudování elektropřípojky
Příspěvek stavebníka
Cena pozemku byla znatelně ovlivněna tím, že se na pozemku nenacházeli žádné inženýrské sítě, jak už jsem se zmínil v předchozím článku. Nejdůležitější bylo vyřešit připojení do el. sítě, takže ještě na jaře roku 2008 jsem se začal zajímat co je potřeba k vybudování elektropřípojky.

Ve vzdálenosti cca 70-80 metrů od našeho pozemku se již nacházeli dvě novostavby. Problém byl v tom, že případné napojení na jejich síť by již jejich jistič další RD neutáhnul. Proto jsem zašel do nejbližší pobočky ČEZU, kde mi technikem bylo sděleno, že řešení je dotáhnout kabel k parcele od nejbližší trafostanice, která je vzdálená cca 300 metrů od parcely, kdy mi bylo rovnou oznámeno, že ČEZ si účtuje za dotažení kabelu 1000,-Kč/m.

Naštěstí jsem v problému s elektrikou nebyl sám, protože soused chtěl na své dosud nezastavěné parcela také el. přípojku. Později jsem zjistil, že poblíž mé parcely má obec také své nezasíťované pozemky. Proto jsem se společně se sousedem obrátil s problémem vybudování el. přípojky na starostu obce. Ten kontaktoval pobočku ČEZU, kde jim sdělil, že by měl také zájem o zavedení elektriky na obecní pozemky.

Po dlouhém a úmorném vyjednávání nakonec bylo s ČEZEM dne 28. 08. 2008 domluveno, že pokud podáme zároveň min. 5 žádostí o vybudování elektropřípojek, tak ji ČEZ vybuduje na své náklady (aby také ne, když bude mít na pěknou řádku let zajištěné další odběratele el. energie..:-). Žádosti nakonec byly hromadně podány na podzim roku 2008. Zpracování projektu ČEZEM bylo dále vázáno na zaplacení jističů 500Kč/1A, kdy já měl požadavek na 3 fázový jistič – 25A, tudíž jsem musel uhradit částku 12 500,-Kč.

Reklama

Termín provedení stavby vybudování el. přípojek bylo oznámeno na 06/2010. Tak teď zbývá jen doufat, že ČEZ dodrží co slíbil.

Náklady

Název položkyCena
platba za 3 fázový jistič – 25A
12 500 Kč
Celkem12 500 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tonda a Pavla
Tonda a Pavla (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama