Kde pomohou kalová čerpadla?

Autor: Mountfield (1 příspěvek)
Kategorie: zahradní jezírko
30. 7. 2012
0 komentářů
Kde pomohou kalová čerpadla?
Příspěvek stavebníka
Už ze samotného názvu této skupiny čerpadel je jasné, že jsou určena výhradně k čerpání a přečerpávání znečistěné užitkové vody nebo fekálií. Proto je ponorné kalové čerpadlo často jediným vhodným a účinným pomocníkem na zahradě a kolem domu.

Jinými slovy je využijeme při odčerpávání vody ze zatopených místností a sklepů, dále k odčerpávání vody například z bazénu nebo zahradního jezírka, ale také k čerpání dešťové vody z různých jímek a podobně.

Speciálním typem kalových čerpadel jsou čerpadla do septiku. Septiková čerpadla si poradí totiž i s nevábnou fekální vodou. Jsou vybavena speciálními řezacími nástavci, a proto jim nevadí ani hrubé nečistoty. Je dobré, aby bylo také vybaveno sítem sání (možno i dokoupit), které zabrání nasátí pevných částic větších rozměrů. Takové čerpadlo si poradí například i se silně znečištěnou odpadní, kalovou a záplavovou vodou, surovou vodou ze studní, sklepů, sudů, jímek i stavebních výkopů.

Při výběru kalového čerpadla je mimořádně důležité zajímat se o jeho kvalitu, o to z jakých materiálů je vyrobeno a jak vysokým výkonem disponuje. Tato čerpadla totiž zpravidla pracují ve velmi tvrdých provozních podmínkách, takže nerezová ocel a litinové díly v konstrukci čerpadla by měly být naprostou samozřejmostí. Připomínáme to proto, že na trhu se v čím dál větší míře objevují málo kvalitní asijská čerpadla.

Reklama

Je tedy důležité vědět, od kterého výrobce si čerpadlo kupujeme. A nakupovat jen u renomovaných prodejců, kteří jsou schopni nám také s vhodným výběrem nezištně poradit. U výrobků Made in EU nebo USA šlápnout vedle určitě nemůžeme.

Vhodné čerpadlo na znečištěnou vodu se určitě vyplatí mít po ruce. Člověk se na ně může plně spolehnout například při rychlých přívalových deštích, které jsou v posledních letech bohužel stále častější. Je prokázáno, že rychlé odčerpání nežádoucí vody může zabránit velkým škodám na nemovitém majetku.

Širokou nabídku nejen kalových čerpadel naleznete na www.mountfield.cz/cerpadla

Reklama
Kde pomohou kalová čerpadla?

Kalové čerpadlo je nezbytným pomocníkem při odčerpávání znečistěné vody Foto Tallas/Mountfield

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Mountfield (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací