Financování - málem jsme skončili v bytě

Autor: Petr a Ilona (8 příspěvků)
Kategorie: Financování
3. 5. 2024
0 komentářů
Financování - málem jsme skončili v bytě
Příspěvek stavebníka
Jakým způsobem jsme se rozhodli financovat pozemek a budoucí dům?

Financování

Pozemek tedy konečně máme, ale ještě se maličko vraťme k tomu, co podpisu smlouvy na pozemek předcházelo, a to na konec léta 2019.

Celá situace s pozemkem se neuvěřitelně táhne, a tak už si začínáme i pohrávat s myšlenkou, že bychom šli přechodně do bytu - momentálně to vypadá jako reálnější možnost bydlení. A protože nejsme pro nájem, díváme se po bytech na prodej.

Jeden nacházíme ve vedlejším městě, objednáváme prohlídku a wow, tohle by šlo. Ohledně pozemku máme informace takové, že se majitel nakonec rozhodl pozemek neprodat, a tak po velmi krátkém přemýšlení skládáme zálohu na byt a podepisujeme rezervační smlouvu. (Teď zpětně to vidíme jako velmi nerozhodné jednání, ale byli jsme v situaci, kdy už jsme toho zkusili spoustu a byli jsme zoufalí a tak i já, která vše raději 10x promyslí, jsem řekla, jdeme do toho.)

Ale vzhledem k tomu, že nám někdo bydlení opravdu nepřeje, asi dva dny po složení zálohy na byt realitní kanceláři, volá majitel pozemku, že se tedy na prodeji domluvíme. Takže se dostáváme celkem do krizové situace, kdy pozemek samozřejmě chceme, protože to je přesně to, co jsme si představovali, ale velkou část našetřených peněz máme v blokaci u realitní kanceláře. Probíráme možnosti s rodičema a domlouváme se, že nám pomůžou.

Pozemek tedy kupujeme s myšlenkou, že se nám rezervace brzy vrátí a peníze budeme mít zpět. To se ale bohužel ani po několika desítkách jednání neděje a tak jsme nuceni zálohu vymáhat soudně. Po dlouhých dvou letech vyhráváme soud a dostáváme naše!! peníze zpět.

Tudíž v otázce financování máme jasno a na stavbu domu si bereme hypotéku.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petr a Ilona
Petr a Ilona (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama