Pryč z bytu, stěhuji se do přírody

Autor: Tomas Osinek (1 příspěvek)
12. 3. 2024
0 komentářů
Pryč z bytu, stěhuji se do přírody
Příspěvek stavebníka
Už mě nebavilo bydlet v bytě v centru, měl jsem potřebu větší volnosti a klidu, rozhodl jsem se tak přestěhovat (alespoň na nějaký čas) do přírody.

Konec betonu, blíž k přírodě

Ahoj všichni! Chtěl bych tu s vámi sdílet jednu z velkých změn v mém životě. Nedávno jsem se totiž rozhodl udělat krok, který jsem si už nějaký čas v hlavě promýšlel a tajně přál. Zanechal jsem za sebou shon města a přestěhoval se do přírody.

Po dlouhých letech strávených ve městě, kde jsem bydlel defacto od dětství, nejdříve v Pardubicích a potom v Praze, jsem začal pociťovat potřebu něčeho jiného. Touha po volnosti, klidu a přímém spojení s přírodou mě dohnala k rozhodnutí opustit betonovou džungli a přestěhovat se blíže k přírodě. Nakonec jsem zvolil lokalitu u Pardubic, v příjemné dojezdové vzdálenosti do města, ale přesto na samotě a s klidem.

Co se týče stavby, rozhodl jsem se pro tiny house. A to hned z několika důvodů:

  • je to relativně levné a dostupné bydlení

  • vypadá to dobře a člověk si ho může namodelovat podle svých představ

  • pokud by mě to za pár let omrzelo, mohu ho stále využívat jako chatu nebo ho třeba pronajímat

  • realizace od rozhodnutí se do toho pustit je poměrně rychlá (do pár měsíců)

Dodavatelů je už v Česku překvapivě poměrně hodně, pro mě ale byla zásadní jednak komunikace, tam podle mě člověk vždycky pozná hodně, zda je jen další z řady anebo jste pro ně opravdu důležitý zákazník, pro kterého budou chtít udělat vše. Potom rozhodně kvalita, nějaká historie firmy a předchozí realizace. Nakonec jsem se rozhodl pro tento český tiny house - dokonce jsem si tady totiž mohl zavolat s předchozím zákazníkem a ověřit si kvalitu dodání. Ale jak říkám, těch dodavatelů je poměrně dost, mně osobně ale vyšel tenhle nejlépe.

Samostatným bodem k probraní při stavbě tiny house je určitě legislativa a stavební povolení, ale to je asi na samostatný článek. Ale určitě se vám to pokusím zase příště sepsat. Není to vůbec složité jak jsme si myslel, ale je potřeba v tom umět chodit. Můj dodavatel to navíc prakticky vyřešil semnou, takže pokud je ve vašich hlavách tohle třeba překážka tak se toho nebojte. Není to složité.

V mém okolí je podobně smýšlejících lidí se stejnými myšlenkami a potřebami poměrně hodně, tak jsem si řekl, že o tom zkusím něco napsat a pokud třeba jen jednoho člověka k podobnému rozhodnutí motivuju, tak to bude stát za to. Samozřejmě jsem jen na začátku, uvidíme jaké to bude, jak se mi v tom bude bydlet, zda mi třeba bude něco po čase chybět, to teď nevím. Ale uvidíme, jsem hlavně rád teď, že jsem do toho šel.

Tohle není rozhodně poslední příspěvek, takže "stay tuned"!

Pryč z bytu, stěhuji se do přírody
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomas Osinek (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama