Město už je nám malé

Autor: Zdenda (4 příspěvky)
16. 2. 2024
0 komentářů
Město už je nám malé
Příspěvek stavebníka
Od začátku jsme věděli, že jednou přijde okamžik, kdy se budeme chtít přestěhovat do domečku, utéct od nekonečných kolon a davů lidí. A ten okamžik je tu právě teď.

Jsme mladá rodina skládající se ze mě, manžela a našich dvou dcer. Život ve městě se nám už zprotivil a tak jsme dospěli k závěru postavit si nový domov a žít blíže přírodě.

Město si naše srdce nezískalo

Vyrůstala jsem na statku, obklopená zvířaty a přírodou. Osud mě však kvůli studiu zavál do velkého města, kde jsem potkala manžela. Ten tu sice vyrůstal, ale všechen volný čas trávil u prarodičů na venkově. Bylo tedy jasné, že jednoho dne budeme chtít město opustit a děti vychovávat na venkově. A ten čas právě nastal. Už se nemohu dívat, jak na každé procházce najdeme několik použitých injekčních stříkaček či lidí pod vlivem alkoholu a drog. Pro děti chceme něco jiného, za nás lepšího.

Reklama

Stavební amatéři s pomocí rodiny za zády

Osobně se stavbou žádné zkušenosti nemám a manžel vyrůstající v centru města už vůbec ne. Máme však kolem sebe rodinu, která je na tom lépe a doufáme, že nám poradí. Na stavbě by nám měl pomáhat můj tatínek, který dělal zedničinu a ve volných chvílích moji tři bratři, kteří se ve stavebnictví okrajově také pohybují.

Rádi bychom zvládli co nejvíce svépomocí. Předpokládám, že se nám podaří až na střechu celá hrubá stavba. Poté využijeme známých a řemeslníků na věci jako je elektřina, odpady či topení. Jelikož však od stavby bydlíme poměrně daleko, zatím nevíme, jak vše časově zvládneme.

Čas jde proti nám

Bohužel nás poměrně hodně tlačí čas. Podle původního plánu jsme již nyní měli bydlet. Přišel však COVID, prudké zdražení a plány se rázem rozplynuly. Nájem, kde jsme nyní, je pouze na dobu určitou a hlavně bych byla ráda, aby mohla starší dcera nastoupit do školy, nejlépe i do povinného předškolního roku už v novém místě. Doufám tedy, že se přestěhujeme do konce srpna 2025. Prostě nejdříve, jak jen to s dětmi bude možné.

Vložený čas nám za to stojí

Uvědomuji si, že nás bude stát stavba hodně času, starostí i financí, ale nemůžu se dočkat, až budu moct děti pustit na zahradu, aniž bych se o ně musela obávat. Vidina odpočinku s kávou na terase také není špatná a to za to přece stojí...

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama