Začátky - hypotéka pouze na pozemek

Autor: Ondrej (9 příspěvků)
Kategorie: Financování
19. 10. 2023
0 komentářů
Začátky - hypotéka pouze na pozemek
Příspěvek stavebníka

Jak jsme postupovali s financováním domu.

Náš postup

Jelikož jsme věděli, že ihned po koupi pozemku nebudeme ještě nějaký čas dům stavět (byl před námi teprve projekt a další organizační záležitosti), rozhodli jsme si vzít nejdříve hypotéku pouze na pozemek. K tomu nám pomohlo i vlastnictví bytu, ve kterém jsme aktuálně bydleli. Ten jsme použili jako jistinu na půjčku v bance.

Základová deska

Základovou desku, včetně celé projektové dokumentace a financování úprav pozemku jsme se rozhodli pokrýt z vlastních zdrojů. Plánovali jsme to tak, že práce na pozemku, spolu s vyhotovením základů a hotové projektové dokumentace nám později pomůže k získání vyšší hypotéky.

Hypotéka

V době, kdy si budeme o další hypotéku žádat, předpokládáme stále vyšší úrokovou sazbu. Plán je takový, že si půjčíme maximální částku, kterou nám vybraná banka poskytne.

Pokud se podaří něco nevyčerpat, budeme dále uvažovat co s penězi, nebo určitou část bance vrátíme jako nevyčerpanou část půjčky. Další záložní plán, je takový, že po přestěhování do domu prodáme náš stávající byt, abychom byli méně zatížení výší splátek na pozemek a samotný dům.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ondrej (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací