Hypotéka

Autor: Lukáš (8 příspěvků)
Kategorie: Financování
2. 1. 2024
0 komentářů
Hypotéka
Příspěvek stavebníka

Pozemek - máme.

Projekt - máme.

Penízky? Noo... musíme to doladit.

Penízky/hypotéka

Doba covidová již začínala mít dopad na vše, a tak se začaly úroky zvedat k nesmyslným částkám a to ne jen úroky, ale i stavební materiál. Byli jsme rozhodnuti, že prostě počkáme a postupně začneme stavět pomalu za své.

Postupem času se zlepšili finanční možnosti a úroky lehce klesly, takže v tuto dobu už pro nás hypotéka připadala zase v úvahu, ač je to stále šílený. Řekli jsme si ,,na co čekat?" a šli jsme do toho!

I když se v oblasti hypoték orientuji myslím si docela dobře, dali jsme si vše dohromady a šli pro jistotu za finanční poradkyní, ta nám připravila několik variant, ze kterých jsme vybrali pro nás tu nejvhodnější.

Do týdne jsme měli vybráno, poradkyně za nás vše, včetně pojistky, vyřídila a po všech kontrolách a schváleních jsme za cca 3 týdny podepisovali smlouvu. Úrok jsme v dubnu 2023 dostali 5,69% s fixací na 5 let, žádný zázrak, oproti tomu co bylo před rokem...

Chvilku jsme byli zmatený z té rychlosti, ale zároveň vlastně šťastní, že už konečně můžeme začít! Takže v tento moment penízky? Připraveny, konečně hurá na to..

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukáš (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací