Cenová nabídka cihel a stropů od Porothermu

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
28. 2. 2015
7 komentářů
Příspěvek stavebníka
Jakmile jsme měli k dispozici projektovou dokumentaci, poslali jsme potřebné výkresy v elektronické podobě do společnosti Wienerberger a čekali, jakou nabídku a hlavně jakou slevu na cihly Porotherm získáme.

Po odeslání dokumentace nám nabídka přišla za pár dnů na email s nastavenými slevami 48% na všechny produkty, což nám přišlo jako zajímavá záležitost.

Na nabídce je sice definován datum do kdy je nutné materiál závazně objednat a den, ve kterém musí nejpozději zboží odjet z výrobního závodu na stavbu (termín expedice), nicméně nechtěli jsme nechávat tvorbu cenové nabídky až na poslední chvíli a věříme, že se nám i při objednávce v průběhu dubna nebo května podaří domluvit navržené podmínky, nebo třeba ještě lepší :-).

Zajímalo mne, jestli budu cihly objednávat přímo u firmy Wienerberger nebo mohu s nabídkou navštívit stavebniny, které Porotherm prodávají, svou nabídku jim ukázat a oni mi automaticky dají cihly za cenu, kterou mám na své nabídce.

Reklama

Dozvěděl jsem se, že díky kódu stavby, který je na nabídce uveden, v našem případě „4A29210357 - RD Svépomocí.cz s.r.o.“ si každý prodejce, který spolupracuje s Wienerbergerem, dohledá mou nabídku a automaticky u něj mohu nakoupit za tyto podmínky.

Když jsem se pídil po tom, zda si ve stavebninách mohu domluvit ještě lepší podmínky, bylo mi řečeno, že to už je pouze v mé vlastní režii a ochotě stavebnin se mnou dále vyjednávat.

Kompletní nabídku, vysvětlení, jak se v ní orientovat, i jak postupovat při následném objednávání materiálu, procházíme ve videu.   Zajímal jsem se také o možnost dokoupení chybějícího materiálu, nebo naopak vrácení přebytečného zboží. Prý se tyto věci na stavbě stávají a dodavatel je schopen na takovou situaci reagovat. Nejsou na to ovšem žádné směrnice a vše je na individuální dohodě mezi obchodním zástupcem a stavebníkem.

Reklama

Pokud nám tedy bude něco chybět, není problém přikoupit cihly, i když jich bude jen pár, za stejnou cenu, kterou máme ve své nabídce. Jestliže nám naopak něco zbyde, je třeba se rozumně dohodnout s obchodním zástupcem na možnosti způsobu vrácení zbylých cihel.

TIP: V předchozím článku jsme řešili vyřizování stavebního povolení. V příštím videu se podíváme na veletrh Střechy Praha, na kterém jsme se byli podívat po vhodné střešní krytině pro náš dům.

Otázka

Plánujete stavbu svého domu z užšího materiálu pro obvodové zdivo, který dále zateplíte, nebo raději použijete širší cihlu s vloženým izolantem? Například cihlu plněnou minerální vatou? Pište do komentářů.

Reklama

Přílohy

Nabídka Porotherm.pdf
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací