Cenová nabídka na okna a vstupní dveře

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
20. 5. 2017
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Plastohliníková okna pro náš vzorový dům jsme vybrali již při návštěvě showroomu společnosti OKNA.EU. Nyní se podíváme, jak se orientovat v cenové nabídce, jaké dokumenty jsou pro její sestavení potřeba, co následuje po jejím odsouhlasení a jak dlouho trvá dodání nových oken.

Odborník ze společnosti OKNA.EU Jiří Chomát nám doporučil pro vzorový dům Svépomocí ŽIVĚ plastohliníková okna, tedy plastová okna s hliníkovým opláštěním z exteriéru. Více o těchto oknech si přečtěte v článku Vybíráme okna a dveře, návštěva showroomu.

Systém číslování oken

Jiřímu jsem zaslal výkresy domu a během pár dnů jsem obdržel cenovou nabídku na všech 22 oken. Jak se ale zorientovat v tomto dokumentu? Jiří mi vysvětlil, že pokud dostanou k dispozici projekt domu, okna číslují podle podlaží, přičemž se začíná nad prvním podlažím a postupuje se směrem dolů a po směru hodinových ručiček. Číslovat se přitom začíná nad vchodovými dveřmi. Pokud nemají pracovníci k dispozici projekt, okna řadí dle číslování podle výpisu prvků.

Cenová nabídka na okna a vstupní dveře
Reklama

Zaměření na stavbě je nutností

Zásadou společnosti OKNA.EU je vždy před každou novou zakázkou navštívit stavbu, zkontrolovat stavební návaznosti oken a dveří na ostatní konstrukce a okna a dveře přesně zaměřit. Návštěvy na stavbě podchytí řadu potenciálních chyb či nepřesností. Od Jiřího jsem se dozvěděl, že nejčastější chybou bývá špatně navržený stavební otvor, do kterého se okna pak nemusejí vejít.

Cenová nabídka na okna a vstupní dveře

Termíny dodání

Po návštěvě stavby provedou pracovníci finalizaci cenové nabídky, a to většinou do druhého dne, v případě složitější stavby do několika málo dní. Termín dodání oken je dán typem oken a také tím, zda je objednáváme v sezoně nebo mimo ni. Výroba plastových nebo dřevěných oken trvá 4-6 týdnů. V případě plastohliníkových, dřevohliníkových či hliníkových typů pak 6–8 týdnů.

Reklama

Záruka pět let i na montáž a seřízení

Zákazník po schválení finální nabídky zaplatí zálohu na výrobu a montáž a doplatek uhradí až po předání a zkontrolování instalace. Záruka na okna a dveře je pět let, a to platí včetně práce okolo, tedy montáže. Firma OKNA.EU navíc poskytuje záruku na seřízení oken. Kdykoli ji zákazník potřebuje, má ji zdarma. Jak probíhala samotná montáž si poslechněte v přednášce z veletrhu FOR ARCH 2016. 

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací