Vybíráme okna a dveře, návštěva showroomu

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
9. 3. 2017
2 komentáře
Příspěvek stavebníka
Jaký typ oken použít, aby byla kvalitní, pěkná a současně, aby splnila přísná energetická kritéria našeho cihlového pasivního domu, jsme zjišťovali v showroomu společnosti OKNA.EU. Kromě oken přišla také řada na vstupní dveře.

Objednávka oken – čím dříve tím lépe

Jiří Chomát mi v prodejně společnosti OKNA.EU na pražském Pankráci pomáhal při výběru oken a vstupních dveří. První věc, která mě zajímala bylo, kdy by měl zákazník přijít za dodavatelem oken, aby dodání proběhlo včas? Jiří mě ujistil, že čím dříve se zákazník do obchodu vypraví, tím lépe mu dodavatel dokáže poradit. Ideálním časem je, když už mají zákazníci o bydlení konkrétní představu a mají již například architektonickou studii. Odborníci pak poradí, jaká okna vybrat z estetického nebo technického pohledu. Setkání musí proběhnout také na stavbě. Schůzku není ale potřeba domlouvat týdny dopředu, nám vyšli pracovníci vstříc a přímo na stavbě jsme se sešli již 4 dny po návštěvě prodejny.

Vybíráme okna a dveře, návštěva showroomu

Plastohliníková okna – exkluzivní vzhled

Podle čeho vybírat okna? Okna by měla zapadat do celkového vzhledu domu, dále je nutné, aby splňovala požadavky na tepelnou izolaci, požadavky na materiál, na barvu a cenu. Na základě zaslaných výkresů, jež jsem Jiřímu zaslal dopředu, nám doporučil plastohliníková okna, tedy plastová okna s hliníkovým opláštěním z exteriéru. Tato okna jsou vybavena trojitým těsněním, izolačním trojsklem se špičkovými meziskelnými rámečky SWISSSPACER a kvalitní statikou. Hliníkové opláštění oknům dodává lepší izolační vlastnosti a zároveň exkluzivnější hliníkový vzhled.

Reklama
Vybíráme okna a dveře, návštěva showroomu

Výběr vstupních dveří

V prodejně OKNA.EU na pražském Pankráci jsou vystaveny mimo jiné také prémiové vchodové dveře značky Perito a velkoformátové HS portály, tedy posuvné prosklené stěny, které lze také vyrobit se skrytými rámy.

Jaká jsou kritéria, které by měla vchodové dveře splňovat? Pro vstupní dveře je důležitá robustnost, odolnost, spolehlivost, tepelná izolace a v neposlední řadě také odolnost vůči vloupání. Jiří nám vybral pro náš vzorový dům hliníkové dveře s plnou oboustranně překryvnou výplní. Předností tohoto řešení je tepelná izolace i bezpečnost. Mně se moc líbil jejich jednoduchý design a otevírání s nádherným madlem. Na kolik nás okna a vstupní dveře přijdou, se společně podíváme v dalším videu.

Vybíráme okna a dveře, návštěva showroomu
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama