Varování před nepoctivým stavebníkem panem Dubinou

Autor: Tomáš a Klárka (5 příspěvků)
18. 2. 2016
0 komentářů
Dotaz

Vzhledem k tomu, že bych stavbu svépomocí časově nedával kvůli zaměstnání coby řidič kamionu, rozhodli jsme se zadat stavbu soukromníkovi.

Nebudu se rozepisovat o tom, jak jsme k němu přišli, kdo nám jej doporučil.To už je jedno.Stavba probíhala hladce, kdykoli pan stavař potřeboval peníze, hned druhý den je dostal.Vždy oproti daňovému dokladu.Dva nám sice nevydal, byly ny částku 30 a 50 tisíc, i když slíbil, že je dodá co nejdříve.Blížili jsme se ke zdárnému dokončení stavby.

Slíbil dokončení stavebních úkonů, které již dostal zaplaceno, ale nedokončil.Takže nám dluží práci a materiál za cca 100 tisíc, které lepíme z výplat.Ze zbytku, co měl dostat, jsme nakoupili izolaci a zaplatili firmu, která zateplení domku provedla.

Pan Dubina dostal zaplaceno za dokončení střechy (chybí podbití, hromosvod, okapy, zakončení rohů střechy a oprava špatné montáže střešní konstrukce).Díky nedokončenému podbití střechy je vlivem povětrnostních podmínek rozfoukána izolace stropů a vytváření tepelných mostů.Tím pádem vzniklo mnoho plesnivých míst na stropech vlivem kondenzace vlhkosti.

Futra ani dveře stavebník nedodal (dostal na ně peníze).Ono se to nezdá ale 10 futer s obložkama 40 tisíc a deset dveří (střední třídy) dalších 30 tisíc.

Komín jsme kupovali 7.2 metrů.Ve výkopu za stavbou jsme našli odložený přebytečný metr komína (asi mu nestačil žebřík, proto se rozhodnul postavit komín nižší) Problém je teď s revizí :D

Zničené balkonové dveře (výlez z obýváku na zahradu) rám se kroutí, ulomené kování.Stály 25 tisíc.

Stavba nepředána, stavební deník sepsaný za jeden večer na koleně v hospodě.

Stavař nekomunikuje, telefony odpojeny, osobní násvštěvy marné, rodina ho zapírá.

Podnikáme právní kroky, další peníze navíc.

Tímto chci varovat ostatní stavaře, kteří svěří novostavbu soukromníkovi.

Všechno si dodělávám sám.Zanedlouho kolaudujeme a vypadá to, že vše dotáhneme ke zdárnému konci.

Hezkej večer.

Edit: málem bych zapoměl uvést identifikační údaje o panu Dubinovi.

Vladimír Dubina

Polepy 68

41147 Polepy

IČ: 86819291

DIČ: CZ 7611102664

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama