Geodetické práce, vytyčení pozemku

Autor: Ondřej a Lucka (23 příspěvků)
Kategorie: Financování
1. 6. 2015
6 komentářů
Dotaz

Dobrý den,

pořídili jsme si pozemek pro stavbu RD, který má staré oplocení, které bylo postaveno prarodiči "od oka". Rozhodli jsme se, že první co uděláme před jakoukoliv stavbou nového oplocení a všeho okolo dáme zaměřit hranice pozemku, aby nenastala situace, že opravíme staré ploty a následně je budeme muset zbourat, do toho také předpokládáme, že správné určení hranic pozemku je stěžejní pro umístění stavby na pozemek v přípravách projektu. Oslovili jsme tedy několik geodetických firem s požadavkem na vytyčení hranic a přišly nám nabídky, které se liší i o více jak 5tisíc. Cituji maily:

firma 1:

Vytyčení a zpřesnění parcely, sleva z MJ 5000Kč/100m. Tedy 3 MJ za 3000,-, 5 ks UM za 200,-, ověření GP za 200,- tj. 10.200,- + DPH.

Následně doporučuji zaměřeit mapový podklad pro projekt, polohopis a výškopis včetně zákresu hranic dle GP a zákres inženýrských sítí......pro projektanta.

firma 2:

Přijedeme, zaměříme plot. V případě jeho neshody s hranicemi pozemků vytyčíme a označíme lomové body hranic pozemků. Podle výsledku, který uvidíte na místě, se následně budete moci rozhodnout, jak případně zjištěnou neshodu řešit: Zda naši práci uzavřít zpracováním dokumentace o vytyčení hranic pozemků a seznámením všech dotčených vlastníků pozemků s vytyčenou hranicí nebo zda bude pro dotčené vlastníky lepší uznat plot jako novou hranici a vyhotovit geometrický plán pro změnu hranic pozemků pro majetkoprávní vypořádání.

Obě alternativy jsou pro nás přibližně stejně náročné, proto ať to nakonec dopadne jakkoliv, nabízíme výše popsanou práci za 4800 Kč + DPH.

.........................................................

jestli to dobře chápu, nabízí firma 1 komplexní řešení a firma 2 jen něco z toho a zbytek stejně budu platit a jen to tam není uvedeno? Nechci zbytečně utratit víc peněz, než je potřeba. Děkuji předem za Váš názror.