Začátek rekonstrukce - demolice

Autor: David (3 příspěvky)
Kategorie: Rekonstrukce domu
26. 8. 2017
5 komentářů
Začátek rekonstrukce - demolice
Příspěvek stavebníka
Tak, a vše začalo. Po koupi chalupy a převzetí klíčů jsme se hned vrhli na vyklízení bordelu z půdy a pokojů. Nebylo toho moc, ale nějaký čas nám to zabralo. Po vyklizení jsem se vrhl na odklopení původní podlahy na půdě, kde mě čekalo velice milé překvapení.

Mezi podlahou a stropem pod ní nebyla žádná izolace. Čekal jsem tuny škváry, popela, slámy a podobných substancí, které se kdysi používaly, ale naštěstí tam nebylo nic. Po odklopení celé podlahy jsem začal strhávat strop pod ní. Z toho už byl nepořádek, ale nic strašného. Na stropě byla ještě původní hliněná omítka propletená rákosím a můžu říct, že to byla poctivě udělaná práce, jelikož to šlo z tuha. Bohužel jeden trám byl důkladně prožraný červíky, takže přijde vyměnit. Naštěstí ten nejmenší v celé chalupě :-) Foto ze strhávání zde přikládám. Další práce, které mě čekají je drásání trámů do zdravého dřeva, následé napuštění impregancí a nějaké zednické práce. Nejsem zedník, takže to bude zábava. Jen termín je trochu kritický, za 6 týdnů nám končí podnájem, tak to na chalupě musí být obyvatelné.... Takže držte palce :-) David

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací

Mára30. 1. 2018 18:22:07

Taky jsem loni shazoval stropy - úplně stejná konstrukce. Jen nahoře bylo ještě 5 cm hlíny a 5 cm betonu. Vzduchová mezera mezi deskovým bedněním trámu prý dělá tu izolační vrstvu. Já jsem ale shazoval i trámy a nahradil železobetonem. Do toho už červík nevleze. :D

Honza a Iveta

Honza a Iveta23. 9. 2017 12:54:52

Při pohledu na ty fotky mi přeběhnul mráz po zádech...... takhle to u nás vypadalo před 2ma rokama taky :-) dělali jsme teda rozsáhlejší rekonstrukci než děláte vy, takže budeme finišovat až za rok (doufám).... ať se dílo daří a práce lítá od rukou

David

David5. 9. 2017 19:42:40

:-D prvně děkuji za podporu a zdravím Vás :-) začnu od toho nejtajemnějšího....schránka tam bohužel nebyla, bylo to jen zakrytí díry v trámu. Doufal jsem v tu kupu zlata, byl to totiž nejstarší trám v domě, takže něco mohl vydat, ale nic. :-) Starý trám jsme dali pryč a už je tam nový a dáme k němu vzkaz generacím budoucím, ať si na nás při další úpravě vzpomenou. :-)
Jinak neozýval jsem se, jelikož jsem makal a nebyl čas. Jde to bohužel pomalu, ale další fotky co nevidět přidám. Otevřené to nechávat nebudeme, ikdyž jsme o tom uvažovali, ale tato varianta by byla finančně více náročná a bohužel oslíček se neotřepal :-)
mějte se krásně, David :-)

Valec4. 9. 2017 17:12:05

Kamčo, to bude vážné, když David neodpovídá. Vsadím se, že dutina byla plná zlata a David o tom napíše speciální článek.

Marešáci

Marešáci30. 8. 2017 14:25:37

Ahoj Davide, držím palce, ať jde rekonstrukce od ruky a hlavně bez žádných průtahů a problémů :)
Chatička je fakt krásná, jsem zvědavá, jak bude pak vypadat hotová... krása by bylo nechat to otevřené až ke střeše, ale netuším, jak s tím máte v plánu naložit a kolik místa ještě potřebujete... :)
A co ta tajná schránka? Co to vlastně bylo? Zakrytí díry v trámu nebo tam fakt něco je schované? Třeba nějaký poklad z války nebo tak něco? :-)
Práci zdar!!! Kamča