Ztracené bednění

Autor: Míša a Honza (9 příspěvků)
7. 10. 2009
1 komentář
Ztracené bednění
Příspěvek stavebníka
11.června dovezli první várku ZB40, což znamenalo jediný… pozvat hodně lidí na roznášení Na druhý den jsme se sešli ještě plni optimizmu, jak nám ta stavba pokračuje…Při usazování první řady ZB40 se projevilo jak je důležité co nejrovnější lití základů. Kvůli dešti nám bohužel rovina trošku zešikmila. Někde jsme museli beton přikopnout,jinde zase uříznout tvárnici.

Jelikož jsme nechtěli být s domem „utopení“ pod silnicí, byli jsme nucení základovou desku zvednout o dvě řady tvárnic oproti projektu. Věřím, že se nám investice vrátí s prvními většími dešti… Vyvstal tu ale další problém a tím byl výstup z obýváku do zahrady, který by v tu chvilku byl cca 1m na zem… žena zde již dávno vymyslela terasu Nekonečné usazování a lití betonem skončilo 6. července. Řeknu Vám, že kdybych to dělal někdy znovu… tak už nikdy. Míchačka na jedno kolečko, benzinový agregát, tři velké fůry písku, dvě a půl palety cementu, žena, otec, švagr, soused a já.

Švagr vozil kolečkem, já míchal, otec se sousedem házeli kamení a beton do bednění. Žena dělala „čárky“. Bylo to cca 350 koleček. Tímto děkuji všem zúčastněným za velikou výpomoc.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míša a Honza
Míša a Honza (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama