Projekt - studie

Autor: Peťan a Žužlik (13 příspěvků)
Kategorie: Příprava
25. 5. 2014
9 komentářů
Projekt - studie
Příspěvek stavebníka
Už v průběhu vyřizování detailů ohledně elektřiny, vody, přístupu atd. (viz předchozí článek), jsme začali přemýšlet, kdo by nám udělal projekt. Hned mě napadl kamarád ze školy, který studoval architekturu a vždy moc pěkně kreslil... Dlouho jsme neváhali a hned ho kontaktovali. Po rozhovoru s ním jsem se až dozvěděl, že existuje nějaká studie...

Problém byl však v tom, že bydlí o 100 km jinde. Nemožnost konzultace návrhů, spolupráce, připomínek... Nakonec nám nakresli pár obrázků exterieru a pozic místností a tím to asi skončilo. Musím říci, že jsme z toho byli oba s manželkou zprvu unešeni. Chvilku jsme si to nechali rozležet.

Pak se ukázalo, že s tímto návrhem se rozhodně do 150 m2 nevejdeme (z důvodu stavby svépomocí) a ani ono rozložení místností není ideální... Vzhledem k tomu, že jsme ve škole pracovali také s CADem, rozhodl jsem se si prvotní studii načrtnout sám, a tak se stalo.  Využili jsme bez mála celých povolených 150m2. Dům se skládá ze společenské a obytné části. Obytná je tvořena z ložnice, dvou koupelen a ze dvou dalších pokojů, jeden dětský a druhý bude sloužit pro návštěvy, sušení prádla, hernu, nebo pro druhé dítě, až trošku vyrostou a v jednom se nesnesou. Společenská část se skládá z kuchyně a obýváku se společnou proskledou stěnou do zahrady. Za sedačkou je další velké okno, kterým budeme v budoucnu koukat do zimní zahrady. Se stavbou zimní zahrady zatím nepočítáme, ale jednou tam bude... :) 

Velkou část zaujímá technická místnost a zároveň sklad pro sekačku, nářadí, lyže, kola...

Reklama

Náklady

Název položkyCena
PENB
1 815 Kč
Projekt
40 656 Kč
Celkem42 471 Kč

Galerie

Projekt - studieProjekt - studie

Přílohy

Pohledy.pdf
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Peťan a Žužlik
Peťan a Žužlik (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací