Zdění obvodových stěn

Autor: Iva a Lukáš (10 příspěvků)
29. 9. 2013
7 komentářů
Zdění obvodových stěn
Příspěvek stavebníka
Zdění probíhalo hnedka druhý den po založení - začali jsme v neděli 8.9.2013, pomáhal nám přítelův táta, abych řekla pravdu na pěnu to je krása a tak se kolikrát i 3 lidi pletli..bohatě by stačili dva lidi, ale pak jsme si udělali svoj systém, kdy já jsem dávala pěnu, táta přetíral cihlu a řadu štětkou s vodou a nakonec Lukáš, který pak výsledně cihlu usazoval, za neděli jsme udělali asi 6 řad, práce nám šla krásně od ruky.

V týdnu jsme chodili na stavbu jen my dva s přítelem, byli jsme tam cca od 16h a mezi 20 - 20.30 jsme chodili domů - hezky za tmy...jak jinak...

V týdnu to šlo o něco pomaleji, musela jsem se smekat s pěnou a štětkou, přítel si sám nosil a usazoval sihly, když už jsme vyjeli vejš, musela jsem cihly zvednat a podávat mu je nahoru - no žádná legrace to tedy nebyla, ta 44 to je pěkná těžká mrška, ale co se dá dělat...

Na sobotu jsme měli i rozměřené 2 okna a zdili jsme a zdili, šel zase pomoct táta a to i v neděli, kdy pak přišla i maminka, my s chlapama jsme nosili cihly nahoru, maminka natírala, přítel si z vrchu sám pěnoval a jelo se, v pondstatě v neděli jsme měli vyzdíno komplet.

Reklama

Je fakt, že byla pár dní krize (svaly a záda), moje tělo na tento pohyb prostě není zvyklé..ale v práci sedím za počítačem, takže v práci jsme si odpočala a pak na dřinu na stavbu :-))

Náklady

Název položkyCena
pila
300 Kč
Celkem300 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Iva a Lukáš
Iva a Lukáš (10 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Honza a Simča

Honza a Simča11. 11. 2013 20:16:22

Dobry vecer pane Lebedinsky, vsiml jsem si, ze se tady zminujete, ze jste u sebe v dome realzovat tepelne cerpadlo voda- vzduch. Mohu vas poprosit, muzete mi prosim ve zkratce napsat na horcica.jan@ seznam.cz jak velkou podlahovou plochu mate, jakou znacku cerpadla mate, kdo vam jej realizoval, co vsechno jste mel v nabidce a na jakou vastku vas cele toto topeni vyslo? Resim v projektu toto vytapeni a velmi by mi to mopohlo. Moc dekuji

Iva a Lukáš

Iva a Lukáš11. 11. 2013 19:36:12

Ahoj Lukáši a Martino, pro letos jsme skončili a stavbu ,,zazimovali" - mám rozepsaný článěk a počítám, že cca ho cca do 14 dní uzavřu a zveřejním...teď tam jsme komplet se vším (bagr, pozemek, projekt, povolení, materiál atd) cca kolem 420 000kč (a to opravdu píšu veškeré položky, které se kupovali - třeba i pilu na porotherm :)) do rozpočtu se určitě vejdem - musíme..dala jsem si takový cíl..:)) hoodně záleží na tom, co si člověk udělá sám (práce je ta nejdražší), další věc je ta, že pracuji ve stavebnínách, takže materiál mám za ,,hubičku" - hodně doporučuji sledovat materiál a nakupovat ho v akcích, zadat si například poptávku na poptávkový server a vybírat si nejlevnější, kvalitní materiály :), jak píše pan Petr Lebedínský, v podstatě celý výpis prací máme stejně a budeme většinu dělat svépomocí až na podlahy - ten anhydrit nám vyleje firma, omítky budou dělat kamarádi s naší pomocí a zapojení topení + rozvody vody a odpadů si uděláme sami co zvládnem a instalatér nám pak jen posváří trubky a udělá to co nezvládneme :), pohledy a půdorysy domu si můžete prohlédnout zde, když dáte ,,stáhnout přílohy": http://www.stavbadomusvepomoci.cz/priprava-stavby/item/3122-vyber-typu-domu-projekt-a-koupe-bargu.html

Petr Lebedínský11. 11. 2013 19:08:03

Dobrý večer Lukáši a Martino,
k Vašemu dotazu bych chtěl napsat zkušenosti z naší stavby, kterou právě dokončujeme.

Máme dům podobných proporcí, jaký chcete stavět - 144m2 výměra základové desky + podkroví a již nyní Vám mohu potvrdit, že částka 2 mil. korun reálná je.

Náš dům dokončíme za cca 1.9 mil bez vybavení. Tato cena by se dala určitě ještě výrazně srazit - ne všechno jsme realizovali svépomocí a dále zvolit méně nákladné komponenty domu, než my.

Jen pro představu vám popíšu jak jsme realizovali jednotlivé části domu:
- základová deska svépomocí, pasy z mixu , beton do ZB mícháno ručně, deska z mixu
- zdění 1.NP svépomocí
- pokládka stropu a věnce ( nosníky a miako vložky ) svépomocí , zalití z mixu
- zdění 2.NP , druhý věnec - svépomocí
- střecha krovy, folie latě a pokrytí - kamarád tesař + já a táta ( od kamaráda byla také nižší cena za práci )
- komín - svépomocí
- zdění příček 1.NP, 2.NP - svépomocí
- zateplení střechy - svépomocí
- schody - svépomocí
- rozvody vody a odpadů - instalatér
- rozvody elektrika - svépomocí
- stavba krbu - svépomocí
- omítky - firma
- položení podl. polystyrenu - svépomocí
- pokládka podl. topení - svépomocí
- instalace zdroje topení, zapojení - firma
- podlahy - firma

Co se týče materiálů a zvolených řešení, určitě by bylo možné cenu ještě srazit a zvolit levnější alternativu. My jsme u některých věcí nezvolili to nejlevnější, např:

- dům máme realizován jako NED, máme poměrně hodně zaizolováno
- krytina - pálená taška s glazurou
- slušně vybavená dřevěná okna s rozumným profilem ( mimojiné jedno 4 metrové okno , 2,5m fix v kuse + 1,5m posuv )
- topení - krbová vložka s rozvody horkého vzduchu + všude podlahové topení s tepelným čerpadlem vzduch voda
- sádrové omítky
- anhydritové podlahy

Takže to určitě zvládnete také a můžete se do toho směle pustit :)

Lukitek007

Lukitek00710. 11. 2013 21:46:06

Dobrý večer.

Pročítám tady všeliaké články o stavbě svépomoci a žasnu co vše se člověk může dozvědět. Plánujem s ženou na jaro začít. Řešíme teď hypotéku a projekt. Na vašem článku mě zaujal Váš plánovaný rozpočet. Máme navrženou stavbu o zastavené ploše 134m2, na patro a obytná plocha je okolo 210m2. Váš rozpočet je 2 000 000 a nevím jestli se dá zděný dům postavit za takovou cenu. My máme rozpočet 2 400 000 a uvažuju jestli se do něj s celkovou stavbou svépomoci bez vybavení vejdem. Pořád mám myšlenky ještě že půjdem do dřevostavby ( myslím že vyjde levněji ) ale banky u dřevostaveb chtějí potvrzení že skelet musí postavit firma. Můžete mi prosím poslat nějaký váš zatím celkový náklad na stavbu i s nějakým obrázkem budoucího domu?? Byl bych velmi vděčen. Děkuji.

Těším se na další galerii a články a držím mo palce ať to dotáhnete do konce.

Antonín Pospíšilík3. 11. 2013 15:33:10

Zdravím,můžete poslat více info,jaké cihly,stropní vložky? Ta cena by za všechny cihly? Kdyžtak email PospisilikA@seznam.cz

Iva a Lukáš

Iva a Lukáš30. 10. 2013 19:46:14

Dobrý den, myslíte jenom cihly, nebo i včetně překladů a miaka a nosníků?Cena za vše je uvedena v článku EKO+ profi dryfix :) (už si přesně nepamatuji, kolik to bylo) , veškeré náklady ale poctivě zapisuji :)

Antonín Pospíšilík30. 10. 2013 19:41:40

Dobrý den,chtěl bych se zeptat na kolik Vás přibližně vyšel materiál tj. jenom cihle.Kdyžtak na email který je uvedený,Děkuji Tonda.