Terasa

Autor: Tomáš a Monika (9 příspěvků)
Kategorie: Pergola, terasa
8. 7. 2013
0 komentářů
Terasa
Příspěvek stavebníka
Po zalití základové desky jsme začali pracovat na terase, jejíž prostor pod ní bude využit částečně jako sklep a částečně jako uložiště všech možných věcí.

Nejdříve jsme si nechali odbagrovat skrývku prostoru celé terasy (cca 7x2,2 m). Poté jsme vykopali základy do hloubky 30 cm a šířky 40 cm v místech, kde je ztracené bednění tl. 30 cm a šířky základu 30 cm v místech, kde je ztracené tl. 20 cm.

Po zalití základových pásů jsme napíchali roxory průměru 10 mm, odstup mezi roxory je cca 0,5 m tak, aby v každém ztraceném bednění byl 1 prut roxoru svisle. Vlastní pokládání ztraceného bednění probíhalo stejně jako u základové desky, do každého bednění jsme dali 2 pruty vodorovně a svázali v rozích terasy.

Už dopředu jsme se rozhodli, že podlaha bude zhotovena ze stejných panelů jako strop, tzn. stropní panely od firmy Goldbeck. Pro uložení panelů bylo nutné provést ještě věnec tl. 5 cm, aby plocha, na kterou se budou panely pokládat byla co nejrovnější a zpevněná. Nyní čekáme jen na pokládku panelů, která je domluvena na 12.7.2013.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
roxory,ztracené bednění,cement, písek
20 000 Kč
Celkem20 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Monika
Tomáš a Monika (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama