Proč jsme se rozhodli stavět dům? A výběr pozemku.

Autor: Mirka a Michal (5 příspěvků)
8. 6. 2012
0 komentářů
Proč jsme se rozhodli stavět dům? A výběr pozemku.
Příspěvek stavebníka
Květen 2010 - Už nějaký čas bydlíme s přítelem společně u mých rodičů, i přes to že zázemí máme dostatečné, bydlení s rodiči není zrovna to pravé ořechové. S přítelem jsme se tedy rozhodli, že si najdeme vlastní bydlení.

Nejdříve jsme přemýšleli o pronájmu, jenže já žiji celý život v domě a nedokázala jsem si představit, život v paneláku někde na sídlišti a dávat nehorázné peníze za pronájem něčeho co ani není moje a na čem nemůžu dělat až tolik změn. No a ke všemu být bez zahrady?...

Tudíž byl další návrh koupit si starý dům a zrekonstruovat jej, nastěhování by bylo okamžité jako do bytu, akorát by se na domku muselo pěknou dobu pracovat, než by byl podle našich představ. A ze zkušeností vím, že to nikdy nebude tak jak by si člověk představoval…

Takže se jako nejlepší řešení jevilo postavit si dům vlastní, podle svých představ a přání. Pozemek jsme chtěli sehnat někde v okolí 50km kvůli dojíždění do zaměstnání. Jelikož víme, jací jsou makléři v realitkách vyžírkové, začali jsme si shánět pozemek sami. Jezdili jsme po okolních vesnicích, ptali se místních, hlavně starosty a brouzdali po netu.

Reklama

Pozemky by se sehnat daly, ale buď jsme přišli pozdě, nebo byly velice drahé.

Až jednoho dne jsme zajeli do menšího městečka, kde jsme šli rovnou za panem starostou, ten ovšem pozemek neměl, ale když už je to pan starosta, tak ví o všem a věděl i o jednom pozemku k mání. Neváhali jsme a vyhledali si jak pozemek, tak majitele.

Parcela nás okamžitě zaujala, leží v klidné části městečka nedaleko přírodního koupaliště na krásném rovinatém slunečném pozemku. Okamžitě se nám zalíbil, po sdělení ceny nebyl důvod se dlouho rozmýšlet. Velikost pozemku 939m2 za 234tis. Obec má veškerou vybavenost a nachází se na strategické spojnici Karlovy Vary-Praha. Z tohoto důvodu jsme usoudili, že jdeme do toho.

Reklama

Druhý den jsme si s majitelem plácli a pozemek byl náš!

Galerie

Proč jsme se rozhodli stavět dům? A výběr pozemku.
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Mirka a Michal
Mirka a Michal (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama