Dům v Toulavě - zařízení staveniště

Autor: Baru a Roman (10 příspěvků)
24. 2. 2024
0 komentářů
Dům v Toulavě - zařízení staveniště
Příspěvek stavebníka
Zázemí - elektřina a voda - zabezpečení - osvětlení

Zázemí

U stavby máme komplexní zázemí a to v sousední stodole. Ta má více než 400m2 a je tak ideální pro skladování materiálu na stavbu. Před zahájením stavby jsme stodolu lehce vyspravili a doplnili ji o nové vrata a dveře pro pohodlné skladování a manipulaci s materiálem.

Díky tomuto prostoru jsme si mohli v průběhu stavby objednávat materiály dopředu. Tím, že jsme měli věci nakoupené dopředu jsme nemuseli operativně řešit dlouhé dodací lhůty a materiál jsme měli vždy po ruce. Další výhodou bylo, že jsme materiál nakupovali v různých akcích a za výhodné ceny.

Pár desítek metrů od domu jsme postavili kadibudku, abychom to neměli ze stavby daleko, což se taky osvědčilo jako dobrý nápad.

Dům v Toulavě - zařízení staveniště

Elektřina a voda

Vodu jsme na pozemek přivedli dříve, než jsme začali kopat samotné základy. Hned po zprovoznění čerpadla jsme dovedli vodu hadici s kohoutem na parcelu. Mít vodu hned na parcele se nám osvědčilo hned během budování základů, kdy jsme potřebovali spoustu vody do míchačky. 

Elektřinu máme na stavbu dovedenou z již zmíněné stodoly prodlužovacím kabelem. Tohle řešení pro nás bylo nejjednodušší a zároveň dostatečné do doby, kdy přišly na řadu omítky. Pro omítkáře jsme potřebovali silnější jištění a kabel, který jsme po domluvě připojili k sousedovi, který silnější jistič má.

Reklama

Zabezpečení a osvětlení

Jsme na okraji malé vesnice, takže jsme hned na začátku začali řešit jak zabezpečíme stavbu. První, co jsme udělali bylo pojištění stavby. Oplocení jsme zatím nedělali, protože máme dům ve svahu a neznáme konečnou výšku terénu, který bude do budoucna oplocen. U vstupu na pozemek máme cedule “nevstupovat”.

Aby bylo na stavbu vidět i v noci, pořídili jsme si solární lampu, která osvětluje vstup do domu i stodoly. Další exteriérové LED osvětlení jsme využili na osvětlení stavby. Uvnitř domu používáme jedno stojací světlo s dvěma lampami a LED světlo na baterie od Bosch.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Baru a Roman
Baru a Roman (10 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací