Zařízení staveniště

Autor: Ondrej (9 příspěvků)
14. 12. 2023
0 komentářů
Zařízení staveniště
Příspěvek stavebníka

Co všechno bylo potřeba zařídit před začátkem samotného stavění.

Kadibudka

Na každé správné stavbě musí být kadibudka, na tom jsme se shodli snad úplně všichni (docela rarita). Jako první variantu jsem se začal dívat po bazarech a obchodech, kde se tyto věci prodávají. Po chvilce hledání, jsem k mému překvapení zjistil cenu této budky a byl jsem nemile překvapen.

Řekl jsem si, že na tom přece nemůže být nic tak složitého, abych si svoji první kadibudku nezkusil vyrobit sám. Nakreslil jsem si jednoduchý nákres, kde jsem řešil hlavně jednotlivé rozměry. Poté jsem spočítal materiál a jel jsem na pilu. Latě jsem nekupoval 1. jakost, protože mi to přišlo na tyto účely zbytečné. Nevolil jsem ani OSB desky kvůli dešti a sněhu. V železářství jsem koupil pár L spojů aby bouda lépe držela a nakonec prkénko.

Celý proces mi zabral včetně nákupu a shánění materiálu asi jeden víkend. Cena oproti nové, nebo použité ze stavby byla poloviční.

Zařízení staveništěZařízení staveniště

Sklad na nářadí

Abych nemusel pořád jezdit se vším nářadím tam a zpět, rozhodl jsem se pořídit na stavbu sklad na nářadí. Na začátku jsem se díval po stavebních buňkách a podobných věcech, ale nakonec opět rozhodla cena a rozhodl jsem se koupit domek 3m x 3m z HECHTU. Cena byla super - koupil jsem v akci, ale samotné stavění byla noční můra. S tchánem jsme na tom strávili po částech asi 3 dny. Chvílemi jsem už přemýšlel nad tím, že sklad rozlámu a zahodím - opravdu porod!!

Reklama
Zařízení staveniště

Sjezd na pozemek

Jelikož byl náš pozemek od aktuální cesty oddělen příkopem, musel jsem pořídit betonové propustky. Při šířce sjezdu 7 metrů byl nařízený průměr 60cm. Po zakoupení přijel bagr a za 3 hodiny jsme měli vše hotovo včetně zásypu.

Zařízení staveniště
Reklama

Náklady

Název položkyCena
Propustky
18 000 Kč
Sklad na nářadí
9 999 Kč
Komplet kadibudka
2 600 Kč
Celkem30 599 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ondrej (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací