Jak to všechno začalo

Autor: Pavel (6 příspěvků)
18. 9. 2023
0 komentářů
Jak to všechno začalo
Příspěvek stavebníka
Naše rozhodnutí postavit si dům a co všechno tomu předcházelo

Troška zdvořilosti na začátek

Prý je slušné se nejdřív představit. Takže, já se jmenuji Pavel a moje manželka se jmenuje Lenka. Manželka pochází z vesnice a já naopak z velkého města. Momentálně žijeme se třemi dětmi v malém bytě v rodinném domku v Praze. Protože je ale pro nás byt malý a v Praze nás to už nebaví, rozhodli jsme se postavit si domek na vesnici, daleko za Prahou.

Jak to všechno začalo

Jak to všechno začalo

Postavit nový dům byl především můj nápad. Taky jak jinak, vždyť chlap má zasadit strom, postavit dům a zplodit syna. A právě pár let po narození syna jsem pomalu začal přemýšlet nad stavbou nového domu.

Dokud jsme byli jen s dcerou, nějak jsme se do bytu vešli, ale jak malý vyrůstal, začalo být v bytě těsno. Další postel, skříň na oblečení, spousta hraček... A před dvěma roky naše nejmladší dcera. Je až k neuvěření, co všechno se vejde do 40m2.

Stavbu domu jsem několikrát nenápadně nadhodil před manželkou. Nejdřív byla proti, ale postupem času se jí myšlenka nového a hlavně většího domu začala líbit. A konečné rozhodnutí stavět padlo před šesti lety.

Reklama

Cesta k vysněnému domu

Tím začala cesta k našemu vysněnému domu a také dohady jak stavět, z čeho stavět, kde na to vzít...

Jelikož máme v rodině spoustu řemesel (zedník, truhlář, tesař, malíř) a já se pohybuji spoustu let po stavbách jako elektrikář, dospěli jsme k rozhodnutí, že si dům postavíme sami. Prozatím máme naplánováno, že téměř vše budeme dělat svépomocí, samozřejmě se budeme radit s odborníky :). Jestli si budeme muset někoho najmout, uvidíme časem.

Stěhování do dvou let

Letos jsme po pěti letech dostali stavební povolení a konečně začínáme stavět. Dům bychom chtěli postavit do dvou let, asi jak to plánuje každý. Do konce tohoto roku chceme vybetonovat základovou desku a během příštího roku bychom chtěli dům dostat do takové fáze, aby se do něj dalo již nastěhovat.

Nejstarší dcera se s námi už stěhovat nebude, ale obě mladší děti se moc těší, že každý bude mít svůj pokoj. A my dospělí na to, až si dáme při východu slunce ranní kávu na terase, nebo večer pěkně vychlazené pivko a koupel ve vířivce.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama