Rozhodnutí stavět

Autor: Ondrej (9 příspěvků)
13. 9. 2023
0 komentářů
Rozhodnutí stavět
Příspěvek stavebníka

Proč a jak jsme se se ženou rozhodli postavit náš dům.

Jak to celé začalo

S manželkou jsme začali být otrávení z bydlení ve velkém městě plného lidí, kteří jsou neustále okolo. Ze začátku jsme to brali jako velký benefit - jistá anonymita a všechno, na co si člověk vzpomene v blízkosti. Postupem času nám to začalo lézt na nervy a hledali jsme způsoby, jak z města alespoň na víkend zmizet.

Po nějakém čase se nám naskytla příležitost koupit byt v malém městě nedaleko Jeseníků. Věděli jsme, že byt nebudeme využívat k bydlení, a proto jsme se rozhodli jej pronajímat do doby, než přijde čas se odstěhovat.

Netrvalo to dlouho a ten čas nastal. S radostí jsme zjistili, že čekáme potomka a oba jsme věděli, že nechceme dítě vychovávat ve velkoměstě, kde pořádně není kam jít za přírodou, a navíc dítě pořád hlídat, aby nevběhlo do cesty, nebo se mu stalo něco jiného.

Netrpělivě jsme oba vyhlíželi den, kdy se budeme stěhovat. Během této fáze, jsme ale čím dál více přemýšleli nad tím, jestli byt bude stačit a jestli nebude lepší si časem postavit svůj vlastní dům - podle našich představ.

Začali jsme hledat vhodný pozemek v okolí našeho nového bydliště. K našemu překvapení jsme celkem záhy našli vhodný pozemek, a tak jsme se pustili do plánování.

Rozhodnutí stavět
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ondrej (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama