Hledání pozemku pro náš domeček

Autor: DveHrdlicky (4 příspěvky)
Kategorie: Pozemek
2. 7. 2022
0 komentářů
Hledání pozemku pro náš domeček
Příspěvek stavebníka

Hledání pozemku pro náš domeček

Na konci března nám skončily zkušební doby v práci, a tak jsme již v průběhu března začali hledat pozemek ke koupi na našem rodném Nymbursku. Vybrali jsme si obce, které by se nám líbili a začali jsme obepisovat obecní úřady s dotazem, zda obce neprodávají pozemky.

Bohužel vzhledem ke složité situaci na trhu s pozemky, kdy bylo pozemků velmi málo a ještě za vysoké ceny, nám většina obcí odepsala, že pozemky nemají a mít nebudou. Museli jsme tedy zkusit "chytit" nějaký pěkný pozemek za zajímavou cenu od soukromých osob. Obepsali jsme pár zajímavých inzerátů, ale vždy u pozemku bylo nějaké ALE, až 3.4.2021 těsně před spaním manžel našel čerstvě přidaný inzerát na Bazoši a ihned na něj reagoval s žádostí o prohlídku. Hned následující den jsme byli na prohlídce pozemku u sympatického mladého páru, kteří vlastní i vedlejší pozemek. Pozemek se nám zalíbil, byl nedaleko našich rodin, na pěkném, klidném místě v obci, ve které je i základní vybavenost a i cena byla příznivá. Ihned jsme tedy začali řešit možnost financování pozemku, zjišťování omezení stavby na územním plánování a zjišťování dalších informací na obci i po známých.

I tento pozemek měl "drobnou" chybu, jednak nebyl zasíťovaný, ale všechny sítě byly v silnici přímo před pozemkem, tak to by nám tak nevadilo. Druhý, horší problém byl ten, že pozemek měl se silnicí sousedící pouze proužek o šíři 6 metrů a zbytek byl obecní. Chtěli jsme tedy dohodnout s obcí odkup pozemku, což bohužel nevyšlo. Dohodli jsme se však na možné směně pozemku obecního za další pozemek, který vlastnil prodávající a který jsme tedy následně přikoupili.

Poté, co jsme si my zjistili informace, které jsme potřebovali a rozhodli se, že máme o pozemek zájem a i prodávající se rozhodl, že nám prodá nejen stavební pozemek, ale také vedlejší malý pozemek ke směně s obcí, podepsali jsme 9. 5. 2021 rezervační smlouvu na pozemek. Poté už nám zbývalo "jen" vyřídit hypotéku, kterou jsme podepsali 21. 5. 2021 a kupní smlouvu následně 28. 5. 2021.

Hledání pozemku pro náš domeček
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
DveHrdlicky (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama