Nákup a pokládka zemnícího pásku

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
15. 6. 2015
10 komentářů
Příspěvek stavebníka
V projektové dokumentaci máme zakresleno umístění zemnícího pásku, včetně všech vývodů, na povrch pro budoucí napojení hromosvodu i uzemnění elektro rozvaděče v domě. 

K dispozici jsme měli i potřebný výpis materiálu pro zemnění, který jsme odeslali do společnosti K&V Elektro, ve které jsem již kupoval materiál na svou předchozí stavbu. Materiál jsme si po odsouhlasení cenové nabídky nechali předem připravit a dojeli si ho vyzvednout na pražskou pobočku Štěrboholy, kterou máme po cestě na stavbu. Do začištěného výkopu jsem položil kolo zemnícího pásku a postupným odmotáváním jej rozvinul po celém obvodu základů. Spotřeboval jsem bezmála 3 balení pásku, který je pomocí spojek pásek-pásek spojen v jeden kus. Dále bylo třeba spojkami pásek-drát provést vývody na povrch a to ve všech rozích domu a také v místě, kde bude v domě instalován elektro rozvaděč. Zemnící drát jsme rozdělili na 5 stejných kusů a pevně jej spojili k uloženému pásku. Pomocí kusů betonové dlažby byl pásek po celém obvodu podložen tak, aby nikde neležel na zemi a beton tak mohl dokonale zatéci ze všech stran a pásek obalit. Před betonáží jsme všechny spoje opatřili dostatečnou vrstvou gumoasfaltu.

TIP: V předchozím videu jsme se věnovali bagrování základových pásů. V příštím videu se podíváme na přípravu a betonování základových pásů.

Otázka

Pokládali jste zemnící pásek přímo na dno výkopu, nebo jste jej podložili, aby byl ve vzduchu a následně obalen ze všech stran betonem? Pište prosím do komentářů.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
GUMOASFALT SA 12
147 Kč
Zemnící páska
2 470 Kč
Celkem2 617 Kč

Přílohy

Cenová nabídka zemnění
Výkres zemnění
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací