Deska a izolace

Autor: Janina a Vašek (30 příspěvků)
19. 1. 2010
0 komentářů
Deska a izolace
Příspěvek stavebníka
24.9.2009 - Základová deska Štěrková vrstva končila mírně pod úrovní bedňáků, proto jsme se rozhodli, že deska půjde 8 cm nad horní hranu bedňáků, čímž jsme u ní dosáhli minimální tloušťky desky 10 cm.

Prkna „šalunku“ byla široká cca 14 cm, proto se ve vzdálenosti 8 cm od horní hrany zatloukly větší hřebíky, kterými se prkna položila na bedňáky, a aby držela na svém místě, přivázala se drátem k roxorům vyčnívajícím z bedňáků (při rušení „šalunku“ se pak jen přestříhl drát a prkna se sundala).

Na štěrkovou vrstvu se položil igelit, což mělo bránit větším únikům vody z betonu a jeho rychlému vysychání. Potom se tam rozmístily „kozičky“ vyrobené z jeklu a na ně se položily kari sítě. Uprostřed plochy se udělal pás z betonu, který měl stejně jako „šalunk“ určovat výšku desky. Tento postup je trošku nestandardní (většinou se dělají „kopečky“ betonu rozmístěné po celé ploše) a popravdě řečeno ho moc nedoporučujeme, protože se nám nepodařilo udržet stejnou výšku betonu po celé ploše. Jinak beton jsme si objednali z betonárky a na desku padly tři domíchávače, tedy 14 m3. Na betonování jsme byli tři – jeden rozhraboval beton hrabičkami a další dva dlouhým prknem seřezávali beton. Po nich se ještě povrch zahladil kleťákem. Nejtěžší práce byla v horní části, kde se musely objíždět jednotlivé odpady. V ten den vypadala ještě deska rovně, ale když jsme ji následující přijeli kropit, nevěřili jsme vlastním očím  No jo, všechno se nepovede dokonale, ale kdo se může pochlubit tím, že má vlastní moře (trošku rozbouřené)

Každopádně deska musela dostatečně vyzrát, proto jsme ji nechali skoro měsíc „v klidu“.

Reklama

21.10.2009 - Pokládka izolace Počasí se začalo zhoršovat, proto jsme nevěděli, zda ještě budeme moct pokračovat. Nabízela se možnost zazimovat desku nebo se rychle pustit do zdění.

Rozhodli jsme se to risknout a poté, co se konečně teploty přehouply nad 5°C, pustili jsme se do penetrování desky. Nejprve jsme desku trochu zbrousili, aby nedošlo k poškození izolace nějakým vyčnívajícím kamínkem. Poté jsme Penetralem natřeli na desce pásy o šířce asi 110 cm a na ně se položila izolace Parabit (protiradonová), která se nahřívala plynovým hořákem. Prozatím se udělala izolace pouze pod obvodovými zdmi a nosnou příčkou a zbývající plocha se udělá později, aby nedošlo k jejímu poškození.   Celkem od kopnutí po izolaci 110 000 Kč

Náklady

Název položkyCena
kari sítě 5 mm, 150x150
7 200 Kč
penetrace + izolace
6 500 Kč
beton C12/15 z betonárky 14m3
29 000 Kč
Celkem42 700 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Janina a Vašek
Janina a Vašek (30 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama