Příprava stavby

Autor: Tom a Verča (2 příspěvky)
23. 12. 2013
6 komentářů
Příprava stavby
Příspěvek stavebníka
Ahoj všem odvážným! Delší dobu přemýšlíme, že se k Vám přidáme, a tak to tedy děláme. Často pročítáme články "místních" stavebníků, kteří nám nevědomky pomáhají, radí nám a necháváme se jimi inspirovat. Proto nám přijde nasnadě, podělit se s Vámi také o naše (sic zatím malé) zkušenosti. Pro koho jiného, je také téma DOMEK více aktuálnější, než pro bandu nadšenců? :)

Bude  tomu pět let, co jsme se dali s Verun dohromady. Bydlet jsme spolu začali ani ne po roce chození, v malém bytě. Téměř každý víkend jezdíme na chalupu a hodně času trávíme venku. Mám doma učitelku, která má každé léto dva měsíce prázdnin, co by dělala zavřená v bytovce? Já jsem takový kutil, co bych kutal v panelákovém sklepě? :o)

K rozhodnutí postavit si domek, nám pomohl i fakt, že bratr a jeho nastávající jsou projektanti, a další rodina a známí dělají v různých oborech, které se týkají stavebnictví. 

Pořád jsem si představoval, jak bude pěkné mít pozemek kousek od velkoměsta, na klidném místě, kde není ruch MHD a podobné. Nebyla to až taková legrace vybrat ten správný. Téměř každý den jsme jezdili po okolí pozemky vyhlížet. Hodiny jsme strávili na webových stránkách realitek. Měli jsme představu o tom, kolik peněz můžeme do pozemku investovat. Také jsme chtěli vybrat pozemek, který by byl zasíťovaný, byla tam dořešena příjezdová cesta, bylo tam veřejné osvětlení (trochu nároků, co?). Líbilo se nám jich spoustu, ale na každém se vyskytl nějaký problém-no byl to boj, i trochu co se týče kompromisů, ale věřím, že jsme nakonec vybrali ten správný. Čím více tam jezdíme, tím více se nám líbí. Vždyť je přece náš! :)

Reklama

Galerie

Příprava stavby
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tom a Verča
Tom a Verča (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama