Příprava pozemku pro základy

Autor: Léňa a Zdenda (6 příspěvků)
2. 11. 2012
0 komentářů
Příprava pozemku pro základy
Příspěvek stavebníka
Pro letošní rok, zatím poslední plánovaná akce, od září jsem uháněl kamaráda s pracovním strojem - "všeuměl" Megalack. Chtěl jsem po něm, aby kapku vyrovnal nerovnost svažitého terénu a vlastně celou desku domu zasadil do terénu.

Nakonec se mi ho povedlo dohnat až 24.10.2012, ale nevadí, hlínu aspoň kapku zavlažil déšť a nebyla tak sypká. Obhlídnuli jsme si co bude třeba, ukázal jsem mu jakou mám představu a on se pustil do práce, tohle bylo velice příjemě prožité odpoledne, hlavně jsme se u toho nezamazali a bylo provedeno co jsme potřebovali.

Při hrabání jsme narazili sem tam na nějaký kamen, ale jinak moc pěkná hlína bez jílu, která se moc nesype. Co bylo odbagrováno na straně, kde to přebývalo, bylo přendáno na stranu, kde to chybělo, kde si to celou zimu bude sedat( proto doufám, že bude dost vláhy) a na jaře to přijde udusat, načež se do toho budou hrabat základy, které samozřejmě povedou až do rostlého terénu, aby to neujelo...

To je asi tak vše pro tuto fázi, a z jara přijde navézt kamení a opřeme se do základů :-)

Reklama

A ten stroj je neskutečnej pomocník, variabilita příslušenství, které lze nasadit, kloubové zatáčení a celá hydraulická část otočná o 360 stupňů.

Jojo rozdávat úkoly mě baví. Z.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Léňa a Zdenda
Léňa a Zdenda (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama