Projekt domu

Autor: Roman a Markéta (9 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
15. 11. 2011
2 komentáře
Projekt domu
Příspěvek stavebníka
Parcelu máme, nastáva čas příprav. Začli jsme jako snad všichni výběrem vhodného projektanta. Poptávali jsme se u těch kdo staví, nebo už mají zdárně dokončeno u známých atd. Vybrali jsme jednoho staršího pána, který ve vesnici navrhl domek kamarádovi, s doporučením, že nějaké výhrady tam byli, ale cenové přijatelný a udělá v ceně i potřebný stavební dozor.

Druhý den jsem mu teda zavolal, zeptal se ho jak je na tom s časem a jestli by byl ochotem s námi spolupracovat, sdělil mi, že nějaký čas má a tudíž jsme si domluvili schůzku.

Přijel tak jak slíbil. Dali jsme se do řeči, s přítelkyní jsme měli jasno o tom jak bude náš domeček vypadat, pouze jsme chtěli vymyslet rozmístění místností, tak jak by byli nejlepší ohledně světových stran. Zdálo se, že všemu rozumí a s větou, že do týdne něco namaluje a doručí nám nákres, jsme se rozloučili.

Protože pan projektant kreslí vše ručně, žádný počítač, cenu si stanovil čistě 20.000 Kč za projekt plus náležitosti kolem, jako je energetický štítek, požární zpráva atd.

Reklama

První nákres nám doručil, celkem spokojenost, ale přeci jsme pár věcí přemalovali a odeslali zpět a pak to začlo.

Týdny plynuly on se začal vymlouvat, že nestíhá, slíbené termíny nedodržel, párkrát jsme to zkousli, ale pak nastal zlom. Na rovinu jsme se ho zeptali, jestli míní náš projekt dokončit, pač na to celkem spěcháme a on podotkl, že neee.

Celkem šok, protože představa shánění nového projektanta byla děsivá. Ale přeci jsme museli, odůvoďnoval to selháním zdravotního stavu, tudíž jsme mu popřáli brzkou rekonvalescenci a s poděkováním jsme se rozloučili. Náhradu žádnou nepožadoval.

Reklama

Celý proces začal znova. Přítelkyně se do toho vložila naplno a volala a volala. Ze začátku buď neměli čas, nebo chtěli za projekt nehorázný peníze až narazila na svého jmenovce domluvila schůzku, jelikož já ještě jezdil na kamionu a s časem jsem byl na nule ,byl ochoten abychom za ním přijeli domů i o víkendu a tak se stalo.

Předali jsme mu rozdělaný projekt aby ho upravil podle naších požadavků a některé nesmysli odstranil a vymyslel jinak. Do týdne byl návrh v pdf formátu na světě, výhrad pomálu, tak začal malovat na plno.

Mezitím jsem nějaké naše přípomínky konzultoval přímo u něho v kanceláři a on změny rád zapracoval. CCa do měsíce jsme měli projekt v sedmi paré hotov a mohli směle jít na stavební úřád žádat o povolení.

Reklama

Cena projektu byla 25.000 Kč včetně požární, technické, souhrné zprávy a průkazu energetické náročnosti budov. Velké dík pane Vacek  

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Roman a Markéta
Roman a Markéta (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama