Jednoduché lešení

Autor: Daves a Tadeáška (13 příspěvků)
9. 11. 2010
3 komentáře
Jednoduché lešení
Příspěvek stavebníka
Během stavby mne trápila myšlenka zdění ve vyšších polohách. A čím výše jsme byli, tím více mne trápila.Sice jsme v průběhu stavby zdokonalovali systém našeho provizorního lešení, nicméně bylo jasné, že toto řešení má své meze :)

A protože i tyto meze jsme překročili, bylo potřeba vymyslet něco lepšího. Profi lešení je zbytečně drahé, půjčovné by se též prodražilo, protože děláme pouze o víkendech. Je potřeba vymyslet něco, co bude variabilní, lehké a snadno přemístitelné. I sedl jsem si s tužkou a začal kreslit. Výsledkem bylo toto:

Jednoduché lešení s několika pozicemi a kolečky pro snadný převoz. Navrhl jsem nejlevnější variantu, tedy nejslabší možné jekly: A,C,D: 30x10x2 a B,E,F: 15x15x1.5 Za 2500Kč jsem nakoupil materiál na dva kusy a posvářel. Na jednu stranu jsem připevnil kolečka, takže stačí lešení na druhé straně nadzvednout a je možné s ním jednoduše popojet. S tímto lešením jsme vyzdili celé přízemí a pak i patro. Maximální zdící výška byla tři metry. Ale jak je vidět, i u tohoto lešení jsme překračovali jeho možnosti :)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Daves a Tadeáška
Daves a Tadeáška (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama