Podlaha a rekuperace

Autor: Super User (191 příspěvků)
Kategorie: podlahy, koberce
16. 11. 2016
0 komentářů
Podlaha a rekuperace
Příspěvek stavebníka
Hned po omítkách jsem domluvil další firmu na dům na vylití anhydritu. Shodou okolností jsem na ně dostal tip od omítkářů. Přesto jsem už tuto firmu měl vyhlédnutou na webu nejremeslnici.cz.

Po dvou emailech a jednom telefonátu bylo jasné, že už nebudu dále hledat. Cenovou nabídku jsem si nechal zaslat kompletní i s pokládkou polystyrenu. Od toho jsme nakonec ustoupil a polystyren musím položit sám. Stejně tak separační folii s rastrem. Mezitím jsem předběžně domluvil kamaráda topenáře na položení podlahovky. Bylo kolem toho trochu řečí kvůli tomu, že nechci použít systémovku. Ale přece nebudu platit skoro třicet tisíc za 3 cm polystyrenu. Za 30 tisíc jsem nakonec pořídil polystyren do celého domu.

V podlaze mám 20 cm polystyrenu ve čtyrech vrstvách po pěti centimetrech. Dvě vrstvy budou z grafitového polystyrenu. Následovat bude separačka a dilatační pás. To vše bylo konzultováno velmi ochotně s technikem firmy vylévající anhydrit při zaměření.

Hydroizolaci už mám položenou a do 16.11.2016 musím položit polystyren i separačku. Tak snad mi přechody hydroizolace nebudou dělat problémy. Polystyren budu podsypávat obyčejným pískem. Pokládání polystyrenu byla horší práce než jsem čekal. Ale za dva dny bylo hotovo. Ještě horší než pokládka polysytrenu byla pokládka folie. Jelikož topenáři chtěli folii s rastrem. Tak jsem koupil po netu. Nejhorší bylo, že se folie smotávala všemi směry. Takže na její položení bylo potřeba minimální třech lidí. Jeden den jsme jeli do třech hodin do rána, protože druhý den měli přijít topenáři. Takže puštěná elektrocentrála, zapnuté zářivky a už se rozmotávalo. Zaplaťpánbůh se to

stihlo. Ráno se dodělávalo už jen 20 m2. Výsledek jsem konzultoval s technikem podlahářů a byl docela spokojený, jen jsem musel kouit jiné příchytka na podlahové topení a pojistit ho ještě jinými úchytkami.

Poté jsem vytvořil bednění kolem oken a spechového outu, poopravil dilatační pásku a vše ještě zkontroloval. Vodu mám zajištěnou. Elektriku nepotřebují. Už jen po víkendu udělat takovou zkoušku. Už od srpna hledám někoho, kdo mi instaluje rozvody ve spiru. Bylo to těžké hledání. Všichni chtějí dělat ve flexině a nikdo ve spiru. Poté jsem našel někoho, ale řekl si na můj bungalov téměř 200 tis.

Po hledání jsem našel firmu na Vysočině. Dlouho jsme diskutovali a nakonec se dohodli na spiru lindab a jednotce stiebel eltron lwz 170 plus. Ceny skvělých 140 tis. Ještě mám před sebou jednání s EONEM, ale čekám na revizní zprávu od elektrikáře. A taky na jeho vyúčtování. Na stole mám od něj ještě katalog se zásuvkama a vypínačema od ABB, takže vybírám. Takže nakonec vybrány ABB Tango v bíle barvě. Žádný experimenty se nekonají. Ještě nemáme jasno jak bude vymalováno, jaká bude podlaha a kuchyně, takže se nám zdála bílá jako nejvhodnější barva.

18.11.2016 zaslána revizní zpráva se smlouvou na EON, došel mi elektrokotel protherm ray 6k. S eonem to bude na dlouhé lokte. Dostávám rozdílné informace od rozdílných pracovnic na infolince. Nicméně mi bylo žádost vrácena k doplnění. Takže urguju elektrikáře, aby potvrdil instalaci elektrokotle, abych dosáhnul na sazbu D57d. Každopádně musím prokázat, že elektrokotel pokrývá tepelné ztáty objektu. Naneštětí je nemám spočítané a zdržovat se nechci. Prý stačí zaslat PENB. Snad tepelmé ztráty kotel pokryje, protože proti projektu jsem navýšil izolaci na zdi o 12 cm, v podlaze o 4 cm a na soklu o 12 cm. Snížil počet oken a některá zmenšil. Takže se snad vlezu do 6 kw.

Podlahy mám hotové. Firmu mohu doporučit. Vzorové jednání, preciznost. Cena asi průměrná. Takže ve výsledku. Zítra bude konečně podlaha pochozí. Už se těším. Poslední listopadový týden - parapety!!!

7.12.2016 napojení elektroměru Započalo vytápění domečku dvěma malými přímotopy. Není problém vytopit domek na 20 °C a to mi chybí ještě jedna 15 cm vrstva vaty na stropě a poopravit parotěsku, kterou omítkáří někde u krajů trošku protrhli.

12.12.2016 jsem popůjčoval od známých vysoušeče a začal vysoušet 3.1.2017 vlhkost v domě už je "jen" 60%. 6.1.2017 broušení šlemu podlahy. 16 - 18.1.2017 rozvody vzduchotechniky. 6.2.2017 čeká mě blower door test.

Podlaha a rekuperace
Reklama

Blower door test je za mnou. Nevím, zda úspěšně, ale je. Test prováděl pan Ing. Kubíček www.test-blowerdoor.cz. Výsledná hodnota je 0,81.

Musím přiznat, že po testu jsem byl zklamaný. Doufal jsem, že dosažení 0,6 by nemělo být takovým problémem. Nicméně mě pan Kubíček uklidnil, že by se ještě po dalších opatřeních dalo 0,6 dosáhnout a byl jsem pochválen za dobře odvedenou práci.

Největší defekty - některé z krabiček el. instalace byly špatně zasádrovány, nedokončená omítka za rozdělovačem podlahového topení, špatně seřízené dveře v technické místnosti a nedokončená omítka nad příčkami.

Podlaha a rekuperace
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Super User
Super User (191 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama