Překlady a roletové překlady svépomocí

Překlady a roletové překlady svépomocí
Příspěvek stavebníka
Když jsem se dostal do 10 řady ytongu 250cm od izolace byl čas na překlady. Kde jsem použil stavební prkna 32mm která sem přesně podle každého otvoru na délku vyrobil. Příklad: délka 151,5cm x šířka 50cm x síla3,2cm. Ty jsem pomocí podpěry ve zdi osadil a podepřel rozpěrou na prostředku. Po té jsem je obezdil 7,5 ytongem.

Horší to ale bylo s roletovýma překladama. Původně jsem je chtěl koupit ale za prvé špatně řešená tepelná izolace a za druhé vysoká cena. Mě donutili se do nich pustit sám. Na AAA poptávka jsem po zadání rolet k oknum vybral dodavatele z našeho města a on mě dal papír podle kterého se nechá spočítat velikost boxu na rolety. po té co jsem věděl velikost boxu na rolety jsem si udělal bednění na dílně, které jsem osadil podobně jako normální bednění.

Po osazení jsem si připravil z 8mm roxoru dráty do každého překladu 6 ks. Překlady jsem dělal na každou stranu delší 30cm než byl otvor a u balkonových dveří 190cm šířka 40cm.

Dost práce mě také dalo vsunout 10cm polystyrenu tak aby to minimálně narušilo statiku překladu. Proto jsem jej umístil přímo do prostřed, tak že překlad měl z vnitřní strany sílu 20cm x 25cm 4 roxory a z vnější strany 20 cm x 12 cm 2roxory. Přesně pod polystyrenem budou umístěna okna která budou hlavně kotvena do zdi.

Reklama

Hned nad překlady nasleduje věnec tak případné tlaky se krásně roznesou po nosné obvodové zdi.

Beton poměr 1:3

Více foto případně se ptejte.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jaroslav, Renata a Valinka
Jaroslav, Renata a Valinka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama