Zdění přízemí a vylití stropu

Autor: Gottíci (7 příspěvků)
18. 10. 2011
1 komentář
Zdění přízemí a vylití stropu
Příspěvek stavebníka
Zdravím stavaře! Po delší odmlce opět píšem další článek. Jak asi každému dojde nepsali jsme, protože na prvním místě byl baráček... Po vyschnutí desky jsme se tedy pustilo do "růstu" domu.

V první řadě jsme nalepili hydroizolaci pod obvodové a nosné zdivo. Nejprve jsme natřeli gumoasfalt apak letlampou lepili hydroizolaci na střední radon. Po nalepení přišel na řadu kamarád zedník, který nám pomohl se založením rohů a první řady cihel. Díky tomu, že manžel pracuje ve stavební firmě nemuseli jsme pracně shánět nyvelák a půjčil si ho z práce. Se založením rohů a první řady nám celkem pomáhali 3 zedníci a můj muž.

No a pak už to jen a jen rostlo!! Manžel měl v práci 14 dní dovolené a ve stejnou dobu si ji vzal i tchán, který naší stavbou přímo žije.

Díky nim jsme měli přízemí domu za těch 14 dní vyzděné i včetně nosných příček! Pracovali jsme se zdivem Heluz 30 Plus a lepili na lepidlo. Během 14 dnů stačili také postavit vrátek. Největším oříškem pro ně byl můj "vymyšlený" nádor . Jak ti mě proklínali. Tchán dostal za úkol seřezávat cihly pod úhlem, musím uznat že přišel na velmi šikovný způsob. Jestli někdo tvrdí, že těmito místy uniká nejvíce tepla, tak u nás by nepochodil! Tak jak to vyzdil tchán k nám nepronikne ani mravenec! Ale pak přišli na řadu okna v nádoru.

Reklama

Příčky mezi okny manžel vylil betonem a samozřejmě zpevnil roxory. Překlady nad okny pak také vylili a zpevnili železem. Celem jsme ještě potřebovali na dvou místech v domě traverzy místo překladů. Traverzy jsme dali z obýváku na terasu a z obýváku do haly.

Jak rychle vyroslo přízemí tak pomalu šel strop. Nanosili se nahoru stropní nosníky a miaka. To nám zabralo asi tak 14 dní, protože to už všichni chodili do práce a dělali jen po práci a víkendy. Další týden se manžel "mazlil" se zakládáním věnce. Jelikož jsme nepoužili věncovky, ale 8 příčkovku nebroušenou trvalo to pěkně dlouho. A manžel je v tomto směru pečlivý, pořád lítal k nyveláku a kdejaký centimetr předělával dokud to nebylo tiptop. Vzhledem k tomu, že v domě jsou dva komíny čekal na manžela další nelehký úkol.

Dobetonávka komínů a schodů. S tím aby to bylo co nejvíc utěsněné si manžel hrál dobré 4 dny. Pak už jen nařezali stojny na podpěru stropu. Stojny jsme byli nakácet v lese a nařezali na délku 2,5m. Po celé délce napříč přes nosníky jsme dali trámky a ty podepřeli stojnami. Kamarádi si dělali legraci, že máme les v domě a jestli máme na tolik "vánočních" stromků ozdoby . Po celé ploše jsme dávali 8 kari síť a do věnce přišeli 12 a 6 roxory.

Reklama

A pak už to přišlo. Povolali jsme 7 kamarádů a příbuzných, sehnali 2 míchačky a 4 kolečka. Počty jsou jednoduché, po jednom človíčkoj u míchačky, dva vozili kolečka na vrátek, dva si brali kolečka na stropě (a rozhrnovali beton) a jeden obsluhoval vrátek. Beton jsme míchali se štěrkem a byl skvělý. Celkem jsme použili 2,5 palety cementu, 6t písku a 6t štěrku 32/14.

A kropit, kropit, kropit. Strop, ne sebe pívem .

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Gottíci
Gottíci (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama