Prizemie - hrube mury

Autor: Miša a Peťko (4 příspěvky)
27. 9. 2010
0 komentářů
Prizemie - hrube mury
Příspěvek stavebníka
Vymerať rohy a výšky nám prisiel mily pánko z Heluzu s nivelákom. So šlaufváhou by sme to nezvládli, nakoľko máme brusene tehly a kladieme na penu, muselo to byť na milimeter presné, Vyšlo to síce 100 Eur, ale stálo to zato.

Dosku sme mali relatívne rovnú, len na jednom mieste sme sa trochu sekli, a preto malta bola vo výške od 5 mm po 26 mm. Na tento podklad sme natiahli hrebenáčom 6 mm lepidlo na tenkú špáru. Najskor sme si založili všetky štyri rohy tak, aby sedeli uhlopriečky a dĺžky stien, natiahli sme si šnúry a išlo sa.

Penu odporúčam, žiadne umývanie, miešanie a výsledok - traja ľudia - laici za tri dni čistého času. Išlo to aj bez šnúrky.

Okná sme dávali približne, ako vyšlo plus mínus 10 cm. Tak, aby sme nemuseli píliť tehly. Keď sme pílili rozbruskou, boli sme červení od prachu, ktorý sa rozvíril na pol dediny a s ručnou sa človek zase namaká.

Reklama

Preklady sme dávali na maltu. Mali sme originál od Heluzu. Jeden z vonkajšej strany potom polystyrén a ďaľšie tri. Jeden preklad - najdlhší sme museli sprvaviť ručne - šalung, armatúra a pár fúrikov betónu, ktorý sme namiešali v zánovnej miešačke za 20 Euri, inka by šla do šrotu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miša a Peťko
Miša a Peťko (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama