Příčky, okna, podhledy, kanalizace, sokl, úpravy terénu

Autor: Jirka a Lucka (5 příspěvků)
Kategorie: Kanalizace a ČOV
12. 12. 2018
0 komentářů
Příčky, okna, podhledy, kanalizace, sokl, úpravy terénu
Příspěvek stavebníka
Tak počasí nás zastavilo, nabereme nové síly na rok 2019 a chtěli jsme se podělit, co se povedlo a nepovedlo.

 Vnitřní příčky jsme stavěli z porothermu šířky 140, jak už to bývá, tak došlo ke změnám, které na papíře nevidíte a zjistíte je až při stavbě. Chybělo pár cihel, internet, přívěs a jelo se. Byla dokončena výstavba komína(Schiedel UNI Advanced), včetně oplechování, nalepení izolace a dáno do lepidla.

Okna a vchodové dveře jsou od Vekry, trojskla, vchodové máme 3x a hlavně jsme chtěli velké a bezprahové francouzské okno. Zatím spokojenost,vše se ukáže časem.

Venkovní podhledy jsme provedli z palubek(19x147x4000), proveden nátěr Lignostop a vrchní nátěr olejová lazura Colorlak odstín Tabák, první nátěr proveden na zemi a druhý nátěr bude proveden později, ale už ten první je dostačující. Z důvodu dobrého počasí jsme zvolili práce napojení RD na sítě. Začali jsme kanalizací a jen výkopové práce a vzhledem k vytvoření kontrolních šachet a spádiště, které bylo nutné zakopat hluboko to byl opět boj s terénem (kámen a kámen).

Napojení máme, ale vodu musíme nechat na jaro 2019, šachtu budu dělat ze ztracenek, protože bude umístěna ve vjezdu.  Na sokl jsem použil extrud.polystyren tl.100, montáž pomocí pěny a ve spodní části přichycen kotvou.

Kolem celého domu byla provedena drenáž. Když už byl objednaný bagr, tím děkuji za dobrou práci a hlavně ochotu (bagrista Roman) jsme provedli terénní úpravy kolem RD, včetně vytvoření nové příjezdové cesty, člověk má hned jiný pohled, když se začne rýsovat, jak to bude celé vypadat a okamžitě mu to dodá nové síly.   

K dobrým sousedským vztahům byla provedena montáž plotu, nakoupen materiál a šlo se na to.   Původní plány se stavbou byly sice jiné, chtěli jsme mít hotovo více věcí, ale s výsledkem jsme spokojení. Stavbu provádíme stále sami za pomocí rodiny(děkujeme), tak jsou taky rádi, že nastane odpočinek :-).

Náklady

Název položkyCena
Okna a vchodové dveře
276 000 Kč
Příčky, komín
89 000 Kč
Zemní práce
12 750 Kč
Odpady, šachty, písek
20 500 Kč
Sokl,drenáž, izolace
18 500 Kč
Celkem416 750 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jirka a Lucka (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama