Omítky, topení, polystyren, čisté podlahy

Autor: Pavel a Monča (42 příspěvků)
21. 3. 2009
1 komentář
Omítky, topení, polystyren, čisté podlahy
Příspěvek stavebníka
17.10.2008 - Minule jsme končili tím že u nás nastoupili chlapci na strojní omítky. Za dva dni si nalepili rohy v celém přízemí, na schodech, a v patře na chotbě, kterou také dělali oni. Místnosti jsme už měli naházené. Pak měli začít stříkat, ale nefungoval jim stroj na tlačení malty, takže jsem se musel sebrat, jet do Plzně, a přivézt stroj nový. Ten už naštěstí fungoval. Za první den si stříkli strop v obýváku/jídelně/kuchyni a pracovně.

Další den to oškrabali, a stříkli si zbytek chotby stropy. Pak se vrhli na stěny atd atd atd...

Práce jim šla od ruky, ty strojní omítky jsou opravdu maximálně rychlé, když je udělaná příprava. Jediné co mi trochu vadilo, byl NESKUTEČNÝ bordel po baráku od toho jak stříkali na strop, a cca 1/3 jim toho padala na zem :( Sice chlapi slibovali, jak to krásně uklidí, ale jelikož je to malta, a ta většinou drží na všem, tak mi bylo jasné že sice uklidí, ale na IPĚ a zemi toho ještě zůstane dostatek. Měl jsem pravdu. Po dodělání omítek sice chlapi uklízeli, ale na IPĚ zůstalo docela dost malty nato, aby nebyla hydroizolace 100% těsná. Seškrábal jsem to škrabákem na led, proškrábal kovovým kartáčem, vařil jsem to celoplošně zezdola, zezhora jsem přesahy pořádně provařil, ale na 100% tomu nevěřím, dále ukáže až čas.

Po dodělání omítek jsme s Janou udělali za čtvrtek/pátek kompletní "debordelizaci" baráku, všechny krámy jsem hodil nahoru na půdu nad garáží, ještě že jí tam máme... Pak jsem dovařil izolaci v obýváku a pracovně, a jelo se domů. Mezitím nám ještě přivezli radiátory, systémové desky pro podlahovky v koupelnách, jelikož nechceme, aby nám mrzli nožičky když vylezeme ze sprchy/vany. Byla toho plná pracovna. Na snímku dole pouze radiátory.

Reklama

V sobotu ráno nám dovezli 360m2 polystyrenu 4cm, plus ještě nějaké balíky polystyrenu 2cm a 1cm pro vyrovnání. Byla toho extrémní hromada, bohužel jsem přijel na stavbu ještě rozespalý, a nemám foto. Kamarád vodař/topenář si na akci pozval ještě dva kamarády z bývalého zaměstnání, protože byla nutnost stihnout topení za sobotu, jelikož v neděli polystyren, a v pondělí se měli zalývat čisté podlahy. Stihli to sice jen tak tak, ale stihli, a tak jim patří můj dík...

Zde si jistě pozorní jedinci všimnou podlahovky napojené na zpátečku od radiátoru. Na to přijde ještě RTL hlavice, která se od termostatických hlavic liší tím, že nebere v úvahu teplotu vzduchu v místnosti, ale teplotu vody v okruhu.

V pondělí ráno jsme se na stavbě sešli s partou betonářů. Chlapci přišli dovnitř, rozložili laser, a cituji "Ale pane, tohle by nešlo, vždyť tady by jsem musel dávat 12cm betonu" :( Málem mě trefil šlak. Veděl jsem že EHMMMM zedníci p. Hodka z f. Zedstav PÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍP udělali desku křivou, ale jaksi mě nenapadlo si to pořádně proměřit, prostě jsme všude nasázeli 2x4cm polystyrenu. No naštěstí jsem měl ještě nějaké zbytky polystyrenu, takže jsem ještě v obýváku položil 4cm polystyrenu. Jinde to už vycházelo docela dobře. Lavor je lavor :)

Reklama

Pak se chlapci vrhli na pokládání folie, a distančních rámečků okolo stěn.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel a Monča
Pavel a Monča (42 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama