Zateplení pochozí půdy systémem ISOVER STEPcross

Autor: Isover (10 příspěvků)
22. 8. 2015
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Při zateplování půdy nejen u staršího rodinného domu lze z polystyrenových dílců a minerální vaty snadno sestavit svépomocí „rošt“, který po zaklopení OSB deskami vytvoří dobře zateplenou a nadále pochozí půdu. Podívejte se na postup zateplení ze systému STEPcross.

Systém se skládá z parotěsné fólie, polystyrenových trámků a křížů, minerální vaty, dřevěných prken a finálních OSB desek. V prvním kroku montáže je nutné zbavit stávající podlahu všech nečistot, které by mohli poškodit parotěsnou fólii. „Pásy parozábrany ISOVER Vario ExtraSafe, které zde používáme, se musí mezi sebou překrývat o 10 centimetrů. Pruhy poté spojíme páskou Vario ExtraTape. Na zeď lepíme fólii pomocí tmelu Vario ExtraFit. Zde je nutné, aby byla fólie nalepena minimálně ve výšce 5 nebo lépe 10 centimetrů“ prozradil Karel Sedláček.

Zateplení pochozí půdy systémem ISOVER STEPcross

Trámky s kříži se pokládají na takto připravenou podlahu bez lepení. K sobě spojujeme jednotlivé díly pomocí lepící pěny na polystyren. Díly klademe vždy v počtu jednoho kříže a dvou trámků. Vzdálenost takto sestavených dílů nastavujeme přesně na 59 cm. „Izolace, kterou do systému vkládáme je zpravidla izolace s nižší objemovou hmotností. V našem případě například Isover UNI nebo Isover Orsik. Šířka obou izolací je 60 cm, takže nám izolace do připraveného roštu pěkně pasuje“ říká Karel Sedláček.

Reklama
Zateplení pochozí půdy systémem ISOVER STEPcross

V místech kolem stěn a v prostoru polystyrenových křížů je třeba nařezat vkládanou minerální vatu na potřebný rozměr. Neměli bychom zapomenout vkládat jednotlivé vrstvy izolace vždy na vazbu, čímž zvýšíme efektivitu celého zateplení. V dalším kroku nalepíme na polystyrenové trámky dřevěná prkna pomocí lepící PUR pěny a po krátkou dobu je můžeme zatížit například zbytky stavebního materiálu (kámen, cihly či jiné předměty). Následně montáž dokončíme zaklopením roštu s pomocí běžně dostupných OSB desek, které přišroubujeme k dřevěným prknům nalepeným na trámcích. Na postup zateplování se podívejte ve videu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Isover (10 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama