Jak to bylo před dražbou

Autor: Krteczek (1 příspěvek)
24. 5. 2015
5 komentářů
Jak to bylo před dražbou
Příspěvek stavebníka
Psal se myslím březen 2014, když jsme se dozvěděli o dražbě nemovitosti v rodném městě přítelkyně. Ve městě vzdáleném cca 130 km od našeho současného bydliště v Praze.

Ze zvědavosti jsme se jeli na nemovitost podívat, jednak protože mě opuštěné stavby lákají a jednak protože jsme v poslední době zvažovali naše možnosti ohledně bydlení do budoucna. V první řadě jsme se chtěli přestěhovat z Prahy někam směrem na západ. V té době nás asi nejvíc lákal Žebrák nebo Komárov.

Během prohlídky nás neskutečně nadchla členitost a osobitost stavby a její situování na jižním svahu v lepší části města a poblíž centra. Na druhou stranu člověka trochu odrazuje, když se uvnitř brodí odpadky, bojí se do čeho šlápne a na koho narazí.

Každopádně po první zběžné prohlídce stavby bylo jasné, že jsme se do toho místa oba zamilovali a dražby se určitě zúčastníme, protože by přece bylo krásné něco takového získat za "výhodnou" cenu.

Reklama

Ihned jsme začínali přemýšlet nad naším finančním limitem a jestli je vůbec možné, že by se za tak nízkou cenu taková krásná stavba dala vydražit. V té době jsme zvažovali limit cca 400 000,-.

Dražba měla proběhnout za měsíc, ke konci dubna a cena stanovená znalcem byla stanovena na cca 250 000,-, což nás udržovalo v naději, že za těch 400 tisíc možná máme šanci.

Sotva jsme stihli zařídit všechny potřebné věci pro účast v elektronické dražbě a do dražby se přihlásili, byla dražba odročena na neurčito s tím, že je potřeba ji znovu ocenit, protože v lednu vyhořela stodola a musel se tak udělat nový znalecký posudek pro ocenění nemovitosti. Tím to pro nás na několik měsíců utichlo.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Krteczek (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama