Je to tady. Máme povolení stavět!

Autor: Petra a Radek (3 příspěvky)
Kategorie: Rekonstrukce domu
28. 7. 2021
0 komentářů
Je to tady. Máme povolení stavět!
Příspěvek stavebníka

Povolení je doma

Po dlouhém, dlouuuuhém čekání jsme se taky dočkali a máme doma stavební povolení!!! 😍 Bože, to je tak krásný pocit, že samozřejmě ukápla i slza - citlivka no 😁. A teď to teprve rozjedeme! Teď teprve začne pořádná jízda, na kterou se neskutečně těšíme!

Jak to vlastně všechno bylo

Na stavební povolení jsme čekali skoro rok, když to vezmu se vším všudy co bylo kolo. Nejdřív jsme samozřejmě čekali na projekt, který jsme museli asi 2x dělat od znova, jelikož jsme tam měli věci, které se nelíbily na životním prostředí ( asi jsme si tím prošli všichni, že už to není jenom tak, jak to chceme my, ale tak, jak to schválí úřady).

Náš původní plán byl udělat k domu přístavbu do L, jenže dům, který rekonstruujeme, jsem zdědila a nemá moc velký pozemek okolo, tudíž nám to neprošlo. Takže všechno znovu. Dům jsme museli naplánovat do patra a projektant musel vše malovat znovu a jinak. Všichni museli doufat, že už to potom bude v pořádku. Dům do patra už tedy na životním prostředí prošel. Náš skvělý projektant nám oběhal veškerá potvrzení a papíry okolo stavby, abychom hotový projekt mohli pouze odnést na stavební úřad (bylo toho hodně, to je jediné co vím :D ). Na stavebním úřadě se o náš projekt starala skvělá starší paní, se kterou byla perfektní domluva - avšak aby toho nebylo málo, našel se opět problém. Chtěli jsme pouze dvě střešní okna, ale kvůli nějaké vyhlášce bychom nesplnili x % světla v místnostech, tudíž jich muselo být víc. Oken jsme museli mít 6 a musel se namalovat opět nový projekt. To vše náš projektant s paní rychle vyřešil a pak jsme měli během 14 dnů projekt schválený a pyšně jsme si na dům mohli pověsit papír STAVBA POVOLENA! 💪🏻

Celkově jsme na tento papír čekali asi měsíc a půl, jelikož paní měla asi 3 týdny dovolenou, jinak jsme ho mohli dostat už v červnu. Každopádně teď už vše máme a každý den poctivě makáme! V plánu máme dvoupatrový domeček, kdy se ve spodním patře změní sestavení místností a z velké prostorné půdy se stane velké obytné patro, které bude celé pro děti a pro případné hosty. 

Kdo vlastně jsme

Jsme mladý pár se dvěma malými dětmi :). Domeček jsem zdědila po svém dědečkovi a před jeho smrtí jsem mu slíbila, že ho nikdy neprodám, ale opravím ho se svojí rodinou k obrazu svému a to momentálně také děláme :). Není to sice nic lehkého hlídat dvě malé děti na stavbě, a ještě k tomu makat, ale musíme to zvládnout, protože jednou na to budeme vzpomínat a smát se!

Tak a to je o nás a o naší cestě vše, přejeme vám, ať vám jde stavba od ruky a budeme se těšit zase příště!

Brzo se ozveme - začínáme vyvážet podlahy 🙏.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petra a Radek (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama