Další materiál

Autor: SedmiML (13 příspěvků)
19. 6. 2021
0 komentářů
Příspěvek stavebníka

Další stavební materiál

Tak první stavební den je za námi. Následovalo spočítání, kolik budu potřebovat lepidla ke zbytku stavby. Následně jsem objednal další závoz stavebního materiálu, skladbu auta jsem si domluvil tak, aby mi tam přijeli kostky na obvodovou zeď i překlady.

Než mi přijel další materiál, ještě mi několikrát nasněžilo a zase se rozpustilo. Při závozu jsem si opět domluvil složení materiálu z přívěsu na obecním pozemku. Po odjezdu auta jsem se svým ještěrem jel uklízet ytong. Musím poznamenat, že to bylo mnohem lepší než s bagrem, jen jsem zjistil, kolik nerovností a děr skýtá těch 166m silnice, po kterém jsem musel jet. Shodou okolností jsem se potkal u palet s Petrem, po krátké diskuzi jsem se jej zeptal zda nemá ruční paleťák, a zda by mi ho mohl půjčit. No a díky tomu jsem večer s pomocí táty nastěhoval několik palet na základovou desku. Deska je moc vysoko na to, abych na ní mohl najet ještěrem a tak jsem ještěrem dal paletu na desku a táta ji na desce posunul paleťákem.

Svátek práce slavíme prací

Svátek práce se musí řádně oslavit, tak jsme jej oslavili prací. Díky pomoci manželky a našich otců jsme zase přistavěli kus domu :-D. Sice malý, ale každý kus se počítá. Bohužel druhý den mi pršelo, tak se stavět nedalo :-/

Další týden jsem si opět půjčil paleťák, a dopravil jsem si další materiál na desku. A začal víkend = začala práce na stavbě. Sice v omezeném počtu lidí - já a já - dobře, když se podařilo manželce uspat dceru, tak mi přišla pomoct. Druhý den (v neděli) mi pomáhal táta s mámou. Jde to pomalu ale přeci.

"Poslední" závoz Ytongu

S obchodní zástupkyní jsem se domluvil, že v pátek 14. mi přijedou dvě auta materiálu. Lodě jsme již dali na vodu a tak je místo nich prostor, kam lze materiál složit. V pátek jsem si vzal dovolenou a čekal jsem na příjezd auta, v 7 ráno mi přišla sms, že auto projíždí Prahou a že kolem 8 bude u mě. Omyl, V 8:10 mi řidič volal že se omlouvá, ale nečekal takovou frontu aut a že ještě cca 15 minut a dorazí. OK, nic se neděje, a dalo se to očekávat, končí pandemie a blíží se léto, musí se vše na silnicích rozkopat. Auto přijelo, pomohl jsem se skládáním a bylo to rychlejší než v předchozím případě, za 1,5h bylo složeno a auto odjelo pro druhou fůru. (přívěs u obecního výboru, auto na zahradě + připojit opět přívěs). Odpoledne přijel podruhé, opět se složil přívěs u obecního úřadu a auto na dvoře. Hned jak skončil, připojil přívěs a odjel, jsem sednul do ještěra a šel uklízet. Uklizeno bylo celkem rychle.

Reklama

Další stavební den

Následující den přijel tchán a šli jsme stavět (já, táta, máma a tchán), podařilo se dotáhnout i přes nepřízeň počasí zdi do výšky "jedné kostky pod překlad". V neděli jsem na stavbě už zase dělal sám s tátou a pomocí manželky. Podařilo se nám dosáhnout správné výšky a usazení dvou překladů, k tomu jsme doplnili zbytek kostek. Když už tam lešení je, tak jsme dostavěli vše potřebné po výšku "pod věnec".

Pro stavbu ve výšce se nám nechtělo kostky tahat v ruce po žebříku, pořídili jsme elektrický vrátek a hliníkový žebřík (3 m). S pomocí táty jsem vyrobil zvedací plošinu, kterou si jednotlivé kostky vyvezeme do potřebné výšky lešení.

Následující práce

Nebudu zde popisovat každý den, nemělo by to úplně smysl. Když vyšlo počasí a dostali jsme se k tomu, stavěli jsme, byť třeba jen 5 kostek - taky posun k cíli. Během několika následujících dní se podařilo docílit nějakého trochu viditelného pokroku. A na tento víkend, který je za námi, jsem se domluvil s tchánem a s rodiči na práci. V sobotu jsem s rodiči a manželkou dotáhl skoro všechny překlady a kostky. Zbyl nám překlad na vnitřní příčce a překlad nad francouzským oknem. Oba překlady se musí poskládat z U-profilu, ale dodaný mám jen jeden a to ten vnitřní :-/

*) právě když toto píši mi volal dodavatel že u-profil pro překlad na francouzské okno již je možné vyzvednout.

V neděli jsme dokončili překlad nad vnitřní příčkou a zároveň jsme udělali přípravu pro betonový věnec, který bude sloužit pro uložení stropních panelů. Vzali jsme kostky, které sloužili jako proklad na paletách, na staré cirkulárce se nakrájeli na menší kousky a ty se přilepili na zeď jako šalování, k vnější hraně se zevnitř přilepil polystyren kvůli izolaci. V prostoru mezi "šalováním" jsou položeny roxory, které jsou provázány.

Reklama

Pokračování

To zas až příště ...

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
SedmiML
SedmiML (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama