CIKO komíny – jednoduchá a rychlá stavba komínu

Autor: Komíny CIKO (3 příspěvky)
Kategorie: Komín
5. 9. 2011
0 komentářů
CIKO komíny – jednoduchá a rychlá stavba komínu
Příspěvek stavebníka
Pokud hledáte komínový systém, který umožňuje jednoduchou a rychlou výstavbu při zachování prvotřídní kvality a funkčnosti, využijte nabídky cihelných komínových systémů CIKO.

Plášť těchto komínových systémů tvoří cihelné tvarovky spojované pouze tenkovrstvým lepidlem. Tvarovky jsou broušené, při zdění se jednoduše namáčí do lepidla a díky tomu je možno postavit celý komín bez technologických pauz a v podstatě za pár hodin. Zdění je přesné, bez potřeby dorovnávat každou vrstvu.

Hlavní výhoda systémů CIKO je v podobě „půlených“ tvarovek a s tím spojenou snazší manipulací (jedna tvarovka váží 9,5kg). Další velkou výhodou je logický postup zdění komínu – nejprve se spojují vnitřní vložky, pak se přikládá izolace a až jako poslední se zdí komínový plášť. Jedině takto je možné průběžně důkladně začistit a kontrolovat všechny spoje vnitřních vložek.

Praktickou ukázku zdění komínového systému CIKO včetně osazování nadstřešní části Komfort naleznete na přiloženém VIDEU.

Reklama

Stačí jen vybrat správný systém a během jediného dne můžete mít hotový komín pro libovolný spotřebič.

V sortimentu společnosti CIKO naleznete také třívrstvé nerezové komínové systémy s pláštěm i vložkou z nerezového plechu. Ty mají nižší hmotnost, než zděné komíny a nevyžadují tedy nosný základ.

Jejich montáž je ještě jednodušší a rychlejší a navíc umožňuje i pozdější demontáž. Za další, byť subjektivní výhodu je možno považovat i modernější vzhled, který je však možno řešit u zděného systému použitím nerezového nástavce v nadstřešní části.

Reklama

CIKO nabízí rovněž kompletní řešení stavebních detailů pro zabudování komínu do stavby v podobě uceleného sortimentu prostupů, parotěsných prostupů, dílů pro napojení parozábrany na komín a také komponentů pro přerušení tepelných mostů v rámci komínového tělesa.

Více informaci ke komínovým systémům CIKO naleznete na www.ciko-kominy.cz

Reklama
CIKO komíny – jednoduchá a rychlá stavba komínu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Komíny CIKO (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama