Stropy, věnec, nadezdívka

Autor: Hanz (9 příspěvků)
28. 8. 2020
0 komentářů
Stropy, věnec, nadezdívka
Příspěvek stavebníka
Položení stropních panelů, betonáž a armování věnců, zdění nadezdivky, schodiště.

Příprava na stropy je hotová, teď se modlím, aby vše vyšlo, příjezdovka pro osobák je dobrá, ale jeřáb a nákla!ďák s panelama už to má horší. Chlapi přijely na 9h , vše bylo v pořádku, položily panely a v 10:30 už spokojeně jeli směr firma.

Já se o nic nestaral, vše zařídila firma, kde jsem stropy objednal, na všem jsme byli předem domluvení s technikem, který přijel stavbu po objednání omrknout. Já jsem tam vesměs jen pokukoval, fotil, takhle si představuji dělat stropy, Ve výsledku myslím, že jsou panely, levnější, mnohem rychlejší, pevnější, přesnější a hlavně bez práce, když jsem to rozmýšlel, všechny výhody byly na straně pro panel.

Na výrobu panelů potřebuji cca 1,5 měsíce, tak stačí včas domluvit termín, zaplatit vše včas připravit. Stačilo jen udělat věnce okolo, věncovku jsem měl už přilepenou z přípravy pro stropy. Třmínky jsem si nechal naohýbat a pruty jsem použil 1,2 cm, třmínky jsem dával 3 až 4 do metru. Na vylití věnců jsem si objednal čerpadlo a mix v betonárce, byly to celkem 3 m³, protože jsem musel ještě něco připočíst na spáry mezi panely a ještě obetonovat jednu traverzu, na které bude příčka. Jedinou výhradu s panely měli, že schody nebudu kotvit do panelu, tudíž je jeden panel kratší a to si musím dodělat společně se schodištěm a ta příčka že nebude na panelu, ale traverze, kterou udělám vedle panelu.

Schody jsem chtěl někdy později dělat sám, ale nakonec jsem se rozhodnul, že si je pro urychlený nechám udělat a můžu se věnovat nadezdívce, věnci, štítům a co nejrychleji udělat krov, aby byla hotová hrubá stavba a nepršelo mi dovnitř.  Schody zvládnul celkem rychle, den příprava, 2 dny bednění, 1 den armování a následně vylití betonem. Já si mezitím nechal naházet palety s ytongem na strop, založil si opět na tepelně izolační zakládací maltu, první řadu a můžu dál pokračovat ve zdění. Budu dělat dvě řady a věnec.

Schodiště jsem si nakonec nechal udělat, pro úsporu času jsem se do toho sám nepouštěl a věnoval se raději nadezdívce. Sehnal jsem pána, který se tím zabývá a během týdne bylo hotové. Druhý věnec jsem zdil z obalovek, které chrání tvarnice, aby se nezničili při přepravě, myslim že je to ideální material a je "zadara", na příčky je moc měký, ještě jsem do věnce přidal polystyren tl 10 cm.

Protože mi dnes prší a nemůžu připravovat věnec, mohu si dnes propočítat, co budu potřebovat na střechu a udělat dnešní články. Protože celou noc pršelo, mám zase vevnitř malý bazének a budu to muset vyčerpat.  

Náklady

Název položkyCena
Polystyren, třmínky, výztuž druhého věnce
4 800 Kč
Zakládací malta
1 400 Kč
schodiště
35 000 Kč
Beton a čerpadlo
11 000 Kč
Třmínky, pruty, traverza
7 000 Kč
Stropy
101 000 Kč
Celkem160 200 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama